Szilágyi Richárd ralis május óta fekszik kómában. Azóta az egész ralis közösség összefogott, hogy pénzt gyűjtve hozzájáruljanak társuk egészségügyi kezelésére.

Megállt a szíve

Április 9-én Salgótarjánban Szilágyi Richárdért bőgnek fel a motorok. Ahogy írtunk róla, a fiatal bajnok navigátor szíve 2022 májusában, a Dunakanyar Rally pályabejárása közben hirtelen megállt, minden előzmény nélkül – írják az Együtt Ricsi gyógyulásáért facebook oldalon. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kómában van

Ahogy írják: többszöri újraélesztés után Ricsi napokig élet-halál között lebegett, sajnos azonban a hosszas újraélesztés következtében, oxigén hiányos állapot lépett fel, ami miatt kómába került, és azóta is éber kómás állapotban van a fiatal versenyző.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

40 milliós terápia

A fiatal navigátorért az egész ralis közösség összefogott és rengetegen szerveznek gyűjtést számára, ugyanis egy németországi klinika fogadná a kómában lévő fiatalembert intenzív rehabilitációra. A jótékonysági oldal szerint a 8 hetes kezelésre és az utazásra 40 millió forintra lenne szüksége a családnak, amit még nem sikerült összegyűjteni.

Sokat fejlődött

Azt írják, a kezelés reménye azért is bíztató, mert május óta Ricsi állapota sokat fejlődött: reagál a környezetére, 3 hét után le tudták venni a lélegeztető gépről és már az etetéssel is próbálkoznak, azonban kommunikációra egyelőre nem képes.

Megszületett a kislánya

A fiatalembert ráadásul már nem csak felesége, de közös kislányuk is hazavárja, aki december elején jött a világra. Ricsi felesége Krisztina május óta, várandósan is, minden egyes nap munka után bement hozzá a kórházba, ápolja, gondozza a fiatal ralist és együtt nézik a rallylive közvetítéseket is a versenyekről – írják.

Ez adna reményt

A németországi kezelés reményt adna rá a családnak, hogy Ricsi újra visszatérjen hozzájuk a kómából, és megismerhesse újszülött gyermekét.

Így lehet támogatni

Április 9-én „Kilinccsel előre! Jótékonysági autós vasárnap, Szilágyi Ricsi gyógykezelésére” névvel rendez jótékonysági autós napot a Mester Motorsport Club. Az eseményre megvásárolt jegyekből befolyt összeggel minden résztvevő a kómában fekvő raliversenyző külföldi gyógykezelését támogatja majd.

Egész város támogatja

A nézők megnézhetik majd a ralifutamot a 800 méteres pályán, de akár ők maguk is beülhetnek a pilóták mellé. Az eseményt a város polgármestere nyitja majd meg, ezzel is jelképezve azt, hogy egy egész város áll a versenyző mögött, és szurkol azért, hogy megkapja a szükséges kezeléseket és felébredjen családjához.

Mintha kommunikálna

„Látjuk rajta, és nővérek, orvosok is azért visszaigazolják ezt nekünk, hogy nem csak mi vagyunk elfogultak, mint családtagok, hanem igenis vannak olyan jelek, hogy valami pici kis kommunikációra ad jelet” – mondta Krisztina, Ricsi felesége.

Be van zárva

Ha például a kislánya, Janka fotóját mutatják neki, akkor a nő szerint a férje mintha beszélni próbálna. „Ott van ő belül, csak be van zárva és nem jön ki” – mondta Krisztina. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szilágyi Richárd