Mintegy 600 milliós tartozást hozott össze Fekete Dávid, a Megasztár 4. szériájában feltűnt énekes, aki a rossz üzleti döntései miatt nemcsak eladósodott és elveszítette a családját, hanem még a Hit Gyülekezete tagjait is megkárosította. Az egyházalapító Németh Sándor viszont még így is segítene rajta.

Ismerték egymást

Fekete Dávid még a Megasztár 4. évadában került kapcsolatba a Hit gyülekezetével, ahol ugyan nem vált taggá, de megismerte Németh Sándort, az egyház alapítóját. Németh pedig segítséget nyújtott a fiatal énekesnek, hogy képes legyen feldolgozni a hirtelen jött sikert, amit azzal ért el, hogy a második helyen végzett a Megasztár színpadán – írja a Bors.

Megromlott a kapcsolata

Fekete Dávid és Németh Sándor kapcsolata azonban megszakadt, amikor az énekes Cserpes Laurával való házassága megromlott 2013-ban. Németh azonban ennek ellenére segíteni akar Dávidnak, ezért és az anyagi botrányok kapcsán felvette a kapcsolatot a Hit Gyülekezetének a győri szervezetével. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Tárt karokkal fogadják

Németh Sándor elmondta, hogy Dávid nem kért segítséget a gyülekezettől, de ezt bármikor megteheti, ők a történtek ellenére is tárt karokkal fogadják az énekest. „Hiszen ő alapvetően egy jó ember, még akkor is, ha most rossz útra tévedt és rossz döntéseket hozott” – mondta a lapnak Németh Sándor, aki azt is hozzátette, hogy az énekes több gyülekezeti tagnak is tartozik.

Sokan ismerik

Az egyházalapító arról is beszélt, hogy a győri gyülekezetben sokan ismerik őt, és úgy tudja, több tagtól is kért kölcsön pénzt az elmúlt időben. Németh szerint Dávid többeket is megkárosított, de bízik benne, hogy majd visszatalál a helyes útra, és képes lesz rendezni az életét.

Segítenének

A vezető lelkész egyébként még arra is megkérte a győri gyülekezet vezetőit, hogy nyújtsanak az énekesnek lelki segítséget, ha jelentkezik náluk. „Természetesen Dávid anyagi gondjain nem segíthetünk, de abban igen, hogy visszataláljon a feleségéhez és a gyermekeihez” – mondta Németh, aki szerint ha az énekes őszinte szándékkal fordulna hozzájuk, tőlük megkapná a támogatást.

Többször is segítettek

Németh Sándor arról is beszélt, hogy a múltban többször is volt már olyan, hogy a gyülekezet segítségének köszönhetően családok maradtak egyben. „Tudok olyan esetről, amikor már el is vált egy házaspár, de az egyik fél a gyülekezethez fordult segítségért, és sikerült is rendezniük a konfliktusukat” – mondta.

Kell neki a család

Az egyházalapító úgy véli, az énekesnek az segítene a leginkább, ha visszatérhetne a családjához, ugyanis ez az első lépés ahhoz, hogy visszatérjen a helyes útra.

600 millióval tartozik

Győrben és környékén sokan várnak arra, hogy Fekete Dávid megadja a tartozását. A megasztáros már korábban elismerte, hogy tartozásai egészen magasra rúgnak, százmilliós tartozásokat halmozott fel.

Rossz üzleti döntések

A hatalmas tartozását Dávid a rossz üzleti döntéseivel indokolta. Ámde két győri vállalkozó a Tények kamerái előtt állította, hogy ők átverés áldozatai lettek. Egyikük még a házát is elbukta, miután nem kapta vissza az énekesnek adott autóit és pénzét. A károsultak állítják, hogy a megasztáros mintegy 600 millió forinttal rövidítette meg az életüket. Egyébként Dávid felvett egy 73 milliós hitelt is a nevére, melyet csakugyan nem törleszt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Fekete Dávid – Forrás: TV2