Nem vette észre a piros jelzést az egyik csömöri HÉV-átjáróban az autós és a szerelvény elé kanyarodott. Csúnyán elintézte a zöld vonat a fekete Opelt. Az egyik utas annyira megsérült, hogy mentőhelikopter érkezett a helyszínre.

HÉV elé kanyarodott

Csömörön, a Major úton a Hunyadi János utcai átjárónál már több, súlyos kimenetelű baleset történt, így volt ez hétfőn késő délelőtt is, amikor a Budapest felől érkező Opel Zafira sofőrje nem vette figyelembe a fénysorompó tilos jelzését és az Örs vezér térről a csömöri végállomásra tartó H9-es HÉV elé kanyarodott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A HÉV-en alig látszottak a baleset nyomai

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ellökte a szerelvény az autót

A sofőr szerencséjére a soktonnás szerelvény az autót kilökte az átjáróból, amely nekicsapódott a fénysorompónak és kidöntötte azt.

Kidöntött oszlop

Nem csatolta be a biztonsági övet

Az Opel vezetője egyedül ült a járműben, és vélhetően nem csatolta be a biztonsági övét, mivel a jobb első ülésre zuhant, a fővárosi hivatásos és a csömöri önkéntes tűzoltók csak a jobb hátsó ajtó levágásával tudták őt kiszabadítani és a mentőknek átadni. A sofőr vágül nem sérült meg.

Összetört az Opel

Mentőhelikopter érkezett

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, a súlyosan sérült az egyik utast valószínűleg azzal szállították kórházba.

Légimentők a helyszínen

Forrás: Facebook/Csömör én így szeretlek csoport – Köszönjük a kép készítőjének, hogy fotójával segíti mások hiteles tájékoztatását!

Balesetveszélyes átjáró

A csömöriek már évek óta szeretnék elérni, hogy a fénysorompó mellé mindkét oldalról 1-1 karos félsorompó is kerüljön elhelyezésre, hogy a figyelmetlen járművezetőket legalább az megállítsa, törekvéseik eddig nem jártak sikerrel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/Gombkötő Krisztián