Az elsők között számoltunk be arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy Törökbálint fideszes alpolgármestere, Gráczy Krisztián azt állítja, a szülők tudta nélkül LMBTQ propagandát nyomnak abban a budaörsi középiskolában, ahová a fia jár. Most kiderült Wittinghoffnál kért protekciót gyermekének a törökbálinti polgármester, akit ócska alaknak nevezett most a budaörsi polgármester.

Áll a bál

Tobábbra is áll a bál a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium Szakgimnázium és Technikumban szervezett, az oktatás részét képező érzékenyítő programok körül. Ahogy tegnapelőtt megírtuk, a Budaörssel szomszédos település, Törökbálint fideszes alpolgármestere, Géczy Krisztián azt állítja, hogy a szülők tudta és beleegyezése nélkül LMBTQ-érzékenyítéseket tartanak az iskolában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Feljelenti az iskolát

Az alpolgármester erről a kormánypártinak mondott Magyar Nemzetben beszélt. Nem sokkal később az elmondottakra reagált Wittinghoff Tamás, Budaörs ellenzéki polgármestere, aki így fogalmazott: „Jól értem? A fideszes törökbálinti alpolgármester, aki nem törökbálinti iskolába, hanem, mint mondta, az ország egyik legjobb iskolájába (Illyés, Budaörs) íratta be gyermekét, most feljelenti azt? Tényleg itt tartunk? Milyen világ jön még?” – teszi fel a kérdést Wittinghoff Tamás.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tiltakozik a budaörsi Fidesz

Ezt követően a budaörsi Fidesz Csoport elnöksége is kifejtette tiltakozását. Mit fogalmaztak: Elítélik azt a gyakorlatot és ennek kapcsán felháborodásukat fejezik ki, hogy kiskorú budaörsi gyermekeknek Budaörsön, iskolai keretek között, szülői engedély nélkül tartottak előadásokat LMBTQ-propagandát folytató szervezetek – írták.

Pedagógiai program

Hosszú évek óta pedagógiai programunk része a testi és lelki egészségre nevelés, valamint az érzékenyítés. Az idei tanévben is két teljes napot szenteltünk arra, hogy a többség közelebb kerülhessen a kisebbséghez, valamint egészségünket, biztonságunkat helyezzük előtérbe.” – áll az iskola közösségi-oldalán.

Focistából más

A törökbálinti alpolgármester úgy fogalmazott, hogy egy transzvesztitát is meghívtak az eseményre, aki beszélt az élettörténetéről is, és ezt akár 13 évesek is hallhatták. Vélhetően Kiss Tibor Noé egykori focistára, prózaíróra gondolhatott, aki többször írt már transzneműségéről, például Inkognitó c. önéletrajzi regényében – írja a Telex. Kiss Tibor Noé több irodalmi díjat is kapott már, köztük kitüntették Artisjus Irodalmi Díjjal, Hazai Attila Irodalmi Díjjal, Békés Pál-díjjal, de megkapta a Baranya Megyei Príma Díjat, és a Libri Irodalmi Díj döntőse is volt.

Befogadás

Géczy Krisztián alpolgármester elmondta: „Magyarországon senkinek nincs problémája az LMBTQ-közösséggel.” – majd így folytatta: „Alapvető elvárása lehet azonban minden szülőnek, hogy a gyermekével kapcsolatos bármilyen szexuális tartalmú előadást, műsort vagy programot egy adott intézmény úgy rendezzen meg, hogy arról a szülők tudnak, abba a beleegyezésüket adták.” – mondta a Magyar Nemzetnek.

A törökbálinti alpolgármester

Géczy Krisztián, Törökbálint fideszes alpolgármestere
Géczy Krisztián, Törökbálint fideszes alpolgármestere – BPK-montázs

Ócska egy alak

Wittinghoff Tamás felszívta magát és kipakolt a Facebookon. Így fogalmazott a törökbálinti alpolgármesterrel kapcsolatban: „Ez a fideszes senkiházi személyesen jött el könyörögni, hogy segítsek felvenni a fiát az Illyésbe, mert tudta, hogy az ország egyik legjobb iskolája. Ócska egy alak!” – írta Budaörs polgármestere a törökbálinti alpolgármesterről.

Aláírták a szülők

A budaörsi polgármester hozzátette: nem igaz, hogy a szülők nem tudnak erről a rendezvényről, hiszen nyilvánosan hirdették meg a Facebookon, másrészt a szülők aláírták az iskola oktatási programját, melyben ezek a rendezvények is szerepelnek.

Nem mindenkinek jut hely

Korábbi cikkünk alatt sok budaörsi szülő is hozzászólt a témához. Többen lényegében úgy fogalmaztak, hogy Wittinghoff megérdemli a törökbálinti támadást, hiszen miért kell nem budaörsi gyerekeket felvenni az iskolába, amikor a helyi gyerekeknek nem jut ott hely. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere – Forrás: Youtube/Budakörnyéki Televízió