Törökbálint fideszes alpolgármesterének, Géczy Krisztiánnak a gyermeke Budaörsre jár iskolába. Az alpolgármester arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy a suliban LMBTQ-érzékenyítéseket tartanak. Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás kiakadt a szomszédos alpolgármester nyilatkozatán.

Érzékenyítő programok

A törökbálinti alpolgármester, Géczy Krisztián így fogalmazott a kormánypárti Magyar Nemzetnek: „A Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium Szakgimnázium és Technikum szervezett érzékenyítő programokat, amelyeknek a legismertebb LMBTQ-szervezetek mellett egy transzvesztita is előadást tartott a gimnázium diákjainak. Mint kiderült, az intézmény a szülőket sem értesítette az érzékenyítőrendezvényről.” – mondta az alpolgármester. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Burkoltan hirdették meg

Géczy Krisztián állítja az eseményt az intézmény Facebook-oldalán burkoltan hirdették meg, a szülőket azonban nem tájékoztatta senki, hogy „ilyen jellegű rendezvény lesz a gimnáziumban.” Az alpolgármester szerint egy transzvesztitát is meghívtak az eseményre, aki beszélt az élettörténetéről is, és ezt akár 13 évesek is hallhatták.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Transzneműség

Könnyen lehet, hogy Géczy Kiss Tibor Noé egykori focistára, prózaíróra gondolt, aki többször írt már transzneműségéről, például Inkognitó c. önéletrajzi regényében. Kiss Tibor Noé több irodalmi díjat is kapott már, köztük kitüntették Artisjus Irodalmi Díjjal, Hazai Attila Irodalmi Díjjal, Békés Pál-díjjal, de megkapta a Baranya Megyei Príma Díjat, és a Libri Irodalmi Díj döntőse is volt – teszi hozzá a Telex.

Elfogadás tanítása

Az iskola Facebook-oldalán így írtak az eseményről: „Az iskolánkba járó diákok túlnyomó többsége egészséges, fogyaték nélkül élő, szerető családban felnövő gyerek. Van hol laknia, családja biztonságban és jólétben él, a többségi társadalom dolgozó tagjaként. Szexuális identitása és orientációja, származása vagy vallása miatt nem éri kirekesztés. Épp ezért van nagyon nagy felelősségünk abban, hogy megértést, elfogadást tanítsunk az elesettekkel, kirekesztettekkel, kisebbségekkel vagy egyszerűen csak az átlagostól eltérő emberekkel szemben.

Pedagógiai program

Hosszú évek óta pedagógiai programunk része a testi és lelki egészségre nevelés, valamint az érzékenyítés. Az idei tanévben is két teljes napot szenteltünk arra, hogy a többség közelebb kerülhessen a kisebbséghez, valamint egészségünket, biztonságunkat helyezzük előtérbe.” – áll az iskola közösségi-oldalán.

Befogadás

Géczy Krisztián alpolgármester elmondta: „Magyarországon senkinek nincs problémája az LMBTQ-közösséggel.” Mint fogalmazott: „Szerintem a magyaroknál tartozzanak bármilyen politikai párthoz vagy vallási felekezethez – kevés befogadóbb és elfogadóbb nép van a világon; sikerességünk, legyen szó bármilyen társadalmi csoportról, vallási felekezetről, a sokszínűségünkben is rejlik.

Tudjanak róla a szülők

Alpolgármesterként mindig is az motivált, hogy bárki, aki segítségért fordul hozzánk, annak örömmel segítsünk, akinek pedig más módon segíthetünk, akkor azt is meg kell tennünk. Alapvető elvárása lehet azonban minden szülőnek, hogy a gyermekével kapcsolatos bármilyen szexuális tartalmú előadást, műsort vagy programot egy adott intézmény úgy rendezzen meg, hogy arról a szülők tudnak, abba a beleegyezésüket adták.” – mondta a Magyar Nemzetnek.

A helyi lap is írt az esetről

Az alpolgármester nyilatkozata után a Budaörsi Napló ezzel a címmel jelentetett meg egy írást:  „Érzékenyítő programok az Illyésben – a Magyar Nemzetnek nem tetszik, de nekünk igen”. Miután a cikket posztolták a Facebookra, Budaörs polgármestere, az ellenzéki Wittmann Tamás is hozzászólt.

Kiakadt a budaörsi polgármester

A budaörsi polgármester így fogalmazott: „Jól értem? A fideszes törökbálinti alpolgármester, aki nem törökbálinti iskolába, hanem, mint mondta, az ország egyik legjobb iskolájába (Illyés, Budaörs) íratta be gyermekét, most feljelenti azt? Tényleg itt tartunk? Milyen világ jön még?” – teszi fel a kérdést Wittinghoff Tamás.

Feljelentette gyermeke iskoláját

A lap kereste a budaörsi iskola igazgatóját, egyelőre nem nyilatkozott. A budaörsi Facebook oldalakon közben sokan felháborodtak és ekézni kezdték a szomszéd település alpolgármesterét, aki szerintük saját gyermeke iskoláját jelentette fel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármesterem Géczy Krisztián, Törökbálint alpolgármestere az ominózus iskola előtt – BPK-montázs