Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Szakadékba zuhant egy ember Solymáron

Autumn woods with yellow maple trees and creek with rocks and foliage in mountain.

Tűzoltók és barlangi mentők szabadítottak ki egy embert, aki Solymáron szakadékba zuhant – közölte a katasztrofavedelem.hu szombat délután.

Nem tudott feljönni

Azt írták: Solymáron, a Rózsika utca közelében egy ember szakadékba csúszott és a saját erejéből nem tudott kijönni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tűzoltók hozták fel

Hozzátették: a tűzoltók a barlangi mentőszolgálat közreműködésével kötélpályát építettek ki, és felhozták, majd átadták a mentőknek őt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Áprilisban Pécelnél egy kisfiú zuhant szakadékba

Itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is megírtuk, hogy egy turistaútvonal mentén zuhant szakadékba az a nyolcéves kisfiú Pécelnél, az eset még áprilisban történt.

Mozdulni sem tudott

Mint arról portálunk beszámolt a kisfiú nyolc métert zuhant,  a sérülései miatt mozdulni sem tudott a mélyben a faágak között, ezért speciális mentésre volt szükség. 

Jött a segítség

A fiú kimentésére a fővárosi tűzoltók vonultak, akik a helyszínt csak gyalogosan tudták megközelíteni. A tűzoltók a veszélyesen kiálló elszáradt fáktól gallyaktól megtisztították a terepet, hogy azok a kiemelési műveletet ne veszélyeztessék, számoltunk róla be akkor.

Ez is érdekelhet:

Szakadékba zuhant egy férfi Budán, mentőakció indult a megmentésére

A szakadék alján stabilizálták a kisfiú állapotát

Így emelték ki a szakadékból

Mentőhelikopter vitte el

Miután a fővárosi tűzoltó doktorszolgálat és a mentők a kisfiú állapotát stabilizálták, hordágyon, kötél és tűzoltólétra segítségével felhozták őt, majd az 500 méternyi turistaösvényen a mentőkkel és a rendőrökkel közösen kivitték őt a tisztásra, ahol mentőhelikopter várta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik

Exit mobile version