Tűzoltók és barlangi mentők szabadítottak ki egy embert, aki Solymáron szakadékba zuhant – közölte a katasztrofavedelem.hu szombat délután.

Nem tudott feljönni

Azt írták: Solymáron, a Rózsika utca közelében egy ember szakadékba csúszott és a saját erejéből nem tudott kijönni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tűzoltók hozták fel

Hozzátették: a tűzoltók a barlangi mentőszolgálat közreműködésével kötélpályát építettek ki, és felhozták, majd átadták a mentőknek őt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Áprilisban Pécelnél egy kisfiú zuhant szakadékba

Itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is megírtuk, hogy egy turistaútvonal mentén zuhant szakadékba az a nyolcéves kisfiú Pécelnél, az eset még áprilisban történt.

Mozdulni sem tudott

Mint arról portálunk beszámolt a kisfiú nyolc métert zuhant,  a sérülései miatt mozdulni sem tudott a mélyben a faágak között, ezért speciális mentésre volt szükség. 

Jött a segítség

A fiú kimentésére a fővárosi tűzoltók vonultak, akik a helyszínt csak gyalogosan tudták megközelíteni. A tűzoltók a veszélyesen kiálló elszáradt fáktól gallyaktól megtisztították a terepet, hogy azok a kiemelési műveletet ne veszélyeztessék, számoltunk róla be akkor.

Ez is érdekelhet:

Szakadékba zuhant egy férfi Budán, mentőakció indult a megmentésére

A szakadék alján stabilizálták a kisfiú állapotát

Így emelték ki a szakadékból

Mentőhelikopter vitte el

Miután a fővárosi tűzoltó doktorszolgálat és a mentők a kisfiú állapotát stabilizálták, hordágyon, kötél és tűzoltólétra segítségével felhozták őt, majd az 500 méternyi turistaösvényen a mentőkkel és a rendőrökkel közösen kivitték őt a tisztásra, ahol mentőhelikopter várta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik