Tragikus véget ért az az akció, amelyet egy eltűnt idős nő keresésére indítottak pénteken este. A rendőrök kérték a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat segítségét, és végül a Dunában találták meg az eltűnt személyt.

Segítséget kértek a rendőrök

Az esti órákban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kérte a segítségünket egy idős hölgy felkutatásához, aki öngyilkossági szándékkal hagyta el az otthonát – írta a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Útnak indult a kutató-mentő hajó is

„Szolgálatunk útnak indított egy mentőkutyás szárazföldi egységet, valamint útnak indítottuk a Szentendrén állomásozó kutató-mentő hajónkat is, mert feltételezhető volt, hogy a Duna-partra koncentrálódik majd a keresés” – folytatódott a beszámoló.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A kutyás szolgálat is bekapcsolódott

Idő közben a keresésbe bekapcsolódott a Duna Vízirendészeti Rendőrkapitányság nagymarosi egysége, valamint a rendőrség kutyás szolgálata és a Mantrailing Akadémia Alapítvány is. 

A Dunában találták meg

A késő esti órákban az ártérben dolgozó egység egyik mentőkutyája megtalálta az eltűnt személyt a Dunában, de az életét már sajnos nem lehetett megmenteni. 

Kutyák is segítettek a keresésben

Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Sokan kutattak az eltűnt asszony után

Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Szomorú véget ért a keresés

Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Mindent megtettek a Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai

Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Megmentették a lányt

A napokban írt arról a BudaPestkörnyéke.hu, hogy a rendőrök mentettek meg egy fiatal lányt a Margit-hídon. A nő hangosan sírt és többször elmondta, hogy meg akar halni. Az egyenruhások szóval tartották az öngyilkos-jelöltet, majd megfogták, a ruhájánál fogva átemelték a korláton és biztonságba helyezték. Ezt követően a fiatalt átadták a mentőknek, akik további vizsgálatokra kórházba vitték. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a keresés helyszíne. Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat