Dévényi Tibor feleségül vette barátnőjét, Beát. A szűkkörű esküvőn csak a tanúk voltak jelen. A máig népszerű lemezlovas úgy fogalmazott: „nem akarok zűrt hagyni magam után, ezért is tettem hivatalossá a kapcsolatom és írtam végrendeletet is”.

Nem volt nagy esküvő

Rajtuk kívül csak a tanúk voltak jelen, az unokahúga és az unokaöccse, utóbbi készített egyetlen képet, hogy legyen egy emlékük a privát fotóalbumban. „Nem akarok zűrt hagyni magam után, ezért is tettem hivatalossá a kapcsolatom, ezért írtam végrendeletet is. Nekem fontos volt, hogy ez megtörténjen” – tette hozzá Dévényi, aki abban az étteremben ünnepelte meg a házasságkötést, ahol annak idején a szülei megismerték egymást. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Illik ezt meglépni”

„Tizennégy éve vagyunk együtt, ezért is szerettem volna már hivatalossá tenni a kapcsolatunkat. Azt gondolom, minden férfinak, aki már több mint tíz éve együtt van a párjával, illik ezt meglépni. Szóval igen, megtörtént, a nyilvánosság teljes kizárásával összeházasodtunk Beával. Nem is akartuk máshogyan, vicces lenne 75 évesen az én öltönyömről vagy a menyasszonyi fátyolról mesélni. Egy fátyol volt ott, az is a szemem előtt” – fogalmazott a lemezlovas a Blikk hasábjain. Dévényi 2009 márciusában vált el előző feleségétől, akitől két fia született.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem titkolta

A 75 esztendős lemezlovas tavaly év végén tudatta a nagyvilággal, hogy elveszi feleségül kedvesét.  Dévényi Tibi bácsi és 14 évvel fiatalabb szerelmének kapcsolata az évek elteltével egyre erősebbé vált. Ez az oka annak, hogy a népszerű médiaszemélyiség meg is kérte párja kezét.

Már nem tervezget

Tavaly decemberben Dévényi Tibor úgy nyilatkozott, hogy mivel hamarosan 75 éves lesz, ezért már nem tervezget előre. Elárulta, hogy a bakancslistáján nincs már olyan tétel, amit ne pipált volna ki. Ugyanakkor az fontos számára, hogy ebben a zűrzavaros helyzetben legyen mellette valaki.

Sok a meghívása

Dévényi még mindig aktív, falunapokon és fesztiválokon lépett fel, továbbá a rádióban is van műsora, így ezek kitöltötték a napjait. A visszavonuláson nem gondolkozik, az alacsony nyugdíja miatt ezt nem is nagyon engedhetné meg magának, mondta akkor.

Fárasztó már a tempó

Dévényi Tibi bácsi beismerte, ez a tempó ennyi idős korban már fárasztó tud lenni. Előfordult, hogy hétvégente három bulit is tartott, ez pedig rengeteg utazással jár. A nyári szabadságolások idején egy héten volt, hogy két műsorral is készült a rádióban.

Segítik a munkában

A fellépések helyszínére autóval viszik, a járművel rendre egészen a színpadig el tudnak gurulni. A dj-pult mögött van szék is, így nem kell állnia. A színpadon már csupán néhány lépés megtételére van szüksége.

Cukorbetegséggel küzd

A betegségére van egy olyan gyógyszere, amit elegendő hetente egyszer beadni. Ez kordában tudja tartani a cukorbetegséget. Mivel a szer étvágytalanságot okoz, így az éhségérzet sem gyötri útközben.

Parodistának készült, de újságíróként is dolgozott

Nyugdíja nem olyan alacsony, mint sok kortársának, köszönhetően annak, hogy volt újságíró is. Országos hírnévre a Magyar Televízió számára készített Három kívánság című műsorával tett szert, ami másfél évtizeden át futott 1984 és 1999 között. A Retro Rádióban 2018 októbere óta szerepel, ahol Három Kívánság néven futó műsorában teljesíti a kéréseket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dévényi Tibor – Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd