A Bazilikára vetített fényfestéssel kérték meg egy külföldi lány kezét a magyar fővárosban. A romantikus esemény megható pillanatokkal zárult, az ifjú jegyespárral együtt örültek a karácsonyi vásár látogatói.

Rendhagyó lánykérés a vásárban

Rendhagyó lánykérésnek lehettek tanúi az Advent Bazilika látogatói, ugyanis az adventi vásárban a Bazilikára vetített fényfestéssel kérte meg kedvese kezét egy külföldi fiatalember. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Örök emlék

A fiatal külföldi lány számára minden bizonnyal örökre emlékezetes marad a budapesti látogatás. Nem csak a magyar főváros szépsége és a karácsonyi vásár forgataga bűvölte el, hanem egy váratlan, de annál meglepőbb esemény is…

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Leszel a feleségem?

„Maor, will you marry me? – volt olvasható az épület homlokzatán, amit az ifjú kérő egy eljegyzési gyűrűvel is megerősített.

Boldogan mondott igent

A lánykérésről mit sem sejtő hölgy boldogan mondott igent. A romantikus pillanatnak a karácsonyi vásár látogatói is tanúi voltak, akik osztoztak az ifjú jegyespár örömében. Mint kiderült, a vőlegénynek az Adventi Bazilika csapata segített megszervezni a meglepetést, amelyről videó is készült- írta az Index.

A megható pillanatok

Forrás: Youtube.com

Megadta a módját a fiatalember

Fotó: Advent Bazilika

Európa második legnagyobb karácsonyi vására

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy 12 méteres fenyőfa, jégpálya, szelfipont, fényfestés és gasztronómiai kiállítók sokasága várja azokat, akik kilátogatnak a Szent István Bazilika előtti térre, az idei karácsonyi vásárra. 

Kulináris élvezetek tömkelege

A szervezők közlése szerint az eseményen csak nem 120 kiálltó kap helyt. A tökéletes alapanyagokból előállított ünnepi-vásári életek mellett számos, csak itt kapható ínyencséggel is készülnek a hely szellemének megfelelően. Emellett számos streetfood és barbeque fogás is megtalálható.

A magyar konyha sem maradhat el

Tányérra kerülhet a szarvas pörkölt, az eredeti svájci raclette, a baránycsülök, de lesz gulyásleves cipóban és 12 órán át smokerben készült tépett malac és tépett marhahússal készült szendvics is.

Fényfestés és kézműves áruk

A vásár hangulatához a kézműves kiállítók: népművészek, iparművészek és a modern designer terméket kínáló innovatív alkotók is hozzájárulnak egyedi remekeikkel. Az adventezőket korábbi népszerű programok és számos újdonság is várja. Minden este fél óránként a bazilika homlokzatára vetített fényfestésben gyönyörködhetnek, a 3D vetítések szünetében pedig elérhető lesz a rendezvény szelfipontja.

4 emelet magas lesz a karácsonyfa

A vásár központi részében kap helyet egy 12 méter magas karácsonyfa, és itt várja a gyerekeket az ingyenesen igénybe vehető korcsolyapálya is korcsolyabérlési lehetőséggel, korcsolyaoktatással. A bazilika előtt foglalja el helyét a betlehemi jászol, valamint itt díszíti a teret az a monumentális adventi koszorú is, amelynek gyertyái vasárnaponként gyúlnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a lánykérés pillanata. Fotó: Advent Bazilika.