Szinte felsorolni is nehéz, mi mindennel várja a látogatókat a főváros közepén az a karácsonyi vásár, amelynek hamarosan megnyílik. Ehetünk-ihatunk kedvünkre, s a kézműves termékekről sem lesz hiány.

Európa második legnagyobb karácsonyi vására

12 méteres fenyőfa, jégpálya, szelfipont, fényfestés, gasztronómiai kiállítók – ez csak pár példa arra mi, várja azokat, akik kilátogatnak a Szent István Bazilika előtti térre, a karácsonyi vásárra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kulináris élvezetek tömkelege

A szervezők közlése szerint az eseményen csak nem 120 kiálltó kap helyt. A tökéletes alapanyagokból előállított ünnepi-vásári életek mellett számos, csak itt kapható ínyencséggel is készülnek a hely szellemének megfelelően. Emellett lesz számos streetfood és barbeque fogás.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

A magyar konyha sem maradhat el

Így tányérra kerül a szarvas pörkölt, az eredeti svájci raclette, a baránycsülök, de lesz gulyásleves cipóban és 12 órán át smokerben készült tépett malac és tépett marhahússal készült szendvics is. Egy biztos: már ettől összefut a nyál a szájunkban.

Fényfestés és kézműves áruk

A vásár hangulatához a kézműves kiállítók: népművészek, iparművészek és a modern designer terméket kínáló innovatív alkotók is hozzájárulnak egyedi remekeikkel. Az adventezőket korábbi népszerű programok és számos újdonság is várja. Minden este fél óránként a bazilika homlokzatára vetített fényfestésben gyönyörködhetnek, a 3D vetítések szünetében pedig elérhető lesz a rendezvény szelfipontja.

4 emelet magas lesz a karácsonyfa

A vásár központi részében kap helyet egy 12 méter magas karácsonyfa, és itt várja a gyerekeket az ingyenesen igénybe vehető korcsolyapálya is korcsolyabérlési lehetőséggel, korcsolyaoktatással. A bazilika előtt foglalja el helyét a betlehemi jászol, valamint itt díszíti a teret az a monumentális adventi koszorú is, amelynek gyertyái vasárnaponként gyúlnak

Adományozhatunk is

Az Advent Bazilika idén is helyet biztosít a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, amely a vásár teljes ideje alatt várja az adományokat, a látványműhelyben pedig a kovácsmesterek mutatják be szakmai fortélyaikat.

Lesz kisvasút is

A tér népszerű attrakciójának ígérkezik az ingyenesen igénybe vehető kisvasút, amelynek utasai az Oroszlános kút ünnepi díszítésében is gyönyörködhetnek. Nagy dobásnak ígérkezik a Harisnyaházon díszelgő, óriási karácsonyfa dekoráció, és most mutatkozik be a Vörösmarty-szobor új takarása is, amely a korábbi, szürke nylon védőfedésre kerülve mintegy “láthatóvá teszi” a költő emlékművét. A takaráson ugyanis az eredeti szobor életnagyságú képe mellett versrészletek lesznek olvashatók magyarul, németül és angolul.

Újév napjáig bolyonghatunk a pavilonok közt

A téren december 28-ig vásárolhatók kézműves termékek, ezt követően a készítők újév napjáig átadják helyüket a szilveszteri ünneplők sokaságának. Az Advent Bazilika január 1-jéig, a Vörösmarty Classic Xmas december 31-ig várja az érdeklődőket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünkön a Szent István téri vásár látható, a kép forrása a Facebook.)