Lényegében nem ismert se istent, se embert az a férfi, aki brutálisan rántott saját apjára, valamint lakótársára is. Hosszú éveket tölthet börtönben, ha bűnösnek találja a bíróság.

Rendszeresen agresszív volt

A vádirat szerint az elkövető korábban apja ingatlanján, Dunaharasztiban együtt lakott későbbi áldozatával. nem egyszer veszekedtek. Éppen ezért a sértett úgy döntött, elköltözik az elkövetőtől. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Visszament a cuccaiért, ekkor történt a brutális támadás

2020 áprilisában azonban úgy döntött, visszamegy a házba, ahol aztán összetalálkozott volt lakótársával. Ez ismét veszekedésbe torkollt. A vita során az elkövető megragadta a férfi nyakát, az ágyra lökte, orrba vágta, majd egy kisollóval a szeme közelébe szúrt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A járókelőktől kért segítséget

Az agresszív férfi nem hagyott fel a támadással, még négy alkalommal szúrni akart volna, ám a volt lakótárs elezeket kivédte. Ezt követően kimenekült az utcára menekült, ahol a járókelőktől kért segítséget. Szerencsére kisebb karcolásokkal megúszta a kegyetlen bűncselekményt.

Munkanélküli lett

A vádlott korábban segédmunkásként dolgozott, de 2020 második felétől kezdődően már nem vállalt semmilyen munkát. Mindennek tetejébe rákapott a drogra és az alkoholra. Rendszeres jövedelem hiányában azonban mindig édesapjától kért pénzt káros szenvedélyeire.

Ebből alakult ki a vita

Fia életmódját az apa többször is kifogásolta, ami miatt nem egyszer hangosan veszekedtek. 2021 februárjában aztán eldurvult az egyik ilyen vita: a férfi egy 11 cm pengehosszúságú késsel valamint egy üvegpalackkal támadta meg az ágyán fekvő apját.

Fahasábbal is támadt

A késsel apja mellkasa felé szúrt, aki védekezésként felemelte a kezét, így a penge csak ezt érte el. Ezután a férfi az ágy mellől, a földről egy fahasábot vett a kezébe, amellyel leütötte apját, aki elveszítette az eszméletét. Mindezt nyugtázta, majd mint aki jól végezte dolgát, lefeküdt aludni. Apjának életveszélyes sérülései keletkeztek

Ám ezzel nem volt még vége a tortúrának.

2021 áprilisában az ittas állapotban otthon fekvő elkövető észlelte, hogy apja hazaérkezett, ekkor felkelt és minden előzmény nélkül ököllel ütni kezdte. Folyamatosan verte apját, aki ettől kihátrált az udvarra. Miután itt összeesett, a fia többször a mellkasára taposott és legalább háromszor fejbe is rúgta.

Dulakodni kezdtek

Amikor megpróbált felállni, akkor a férfi ismét fejberúgta, majd rálépett a nyakára. Az apa azonban elkapta fia lábát, s így birkózni kezdtek. A jelenetsort a szomszédok is látták, ők értesítették a rendőrséget. A sértett újfent életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Akár 12 évre is börtönbe kerülhet

Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség az elkövetővel szemben három rendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat, amelyek közül a volt lakótárs sérelmére elkövetett kísérleti szakban maradt. Amennyiben bűnösnek találják, úgy akár 12 évet is a rácsok mögött tölthet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)