Amint arról korábban beszámoltunk, a közelmúltban elvesztette imádott feleségét Szacsvay László. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Jászai Mari-díjas magyar színművész 16 évesen, külön engedéllyel vette feleségül Claudiát, több mint ötven éven át voltak házasok. A színész most arról beszélt, nagyon nehéz karácsony vár rá.

Gyászol Szacsvay László

Szacsvay László ősszel veszítette el feleségét, Csicsay Klaudiát, akivel ötven évig éltek házasságban, és akit súlyos balesete óta kitartóan ápolt. A színésznek még mindig nem sikerült feldolgoznia szeretett felesége halálát. „Szörnyen vagyok, nincs mit szépíteni. Megözvegyültem. Október 24-ére virradóra a feleségem egy jobb helyre került. Azóta el is temettük. Furcsa karácsony lesz az idei nélküle”.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem szereti a karácsonyt

A színész arról is beszélt, hogy egyébként sem igazán híve a karácsonyozásnak. „Valahol ez is el lett rontva a kiköltekezésekkel. A családok hitelbe verik magukat az ünnepért, ami félelmetes, még így kimondva is. Hogy a családunk összejön-e karácsonykor, az nagyban függ attól, hogy a fiamék, illetve a testvérem barokk trombitás lánya dolgoznak-e majd” – mondta a színész a Star magazinnak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

’71-ben házasodtak össze

Csicsay Claudia és Szacsvay László 1971-ben kötöttek házasságot, egy fiuk született. Csicsay Claudia a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és a MÚOSZ újságíró-iskola elvégzése után fotóművész lett, majd a Magyar Televíziónál dolgozott. 

Kiesett lakásuk ablakából

2015-ben súlyos baleset érte, kizuhant a negyedik emeleti budapesti lakásuk ablakából. Az asszony 40 napig volt az intenzív osztályon, a kórházat hosszú rehabilitáció követte, élete utolsó éveiben Szacsvay László vette át felesége ápolását.

Születésnapját sem ünnepelte

Amikor 2017-ben töltötte be hetvenedik életévét, a kerek évszámot sem ünnepelte meg. „Másokat szeretek ünnepelni, magamat kevésbé. Ráadásul, mit ünnepeljek rajta? Megszületik az ember, és eltelik hetven év. Elég gyorsan. Néha azért sietettem volna az időt, matekórán például, de aztán rájöttem, nem szabad, mert úgyis megy az magától. Azért köszönöm a köszöntést, sétálok tovább a kutyámmal” – nyilatkozta akkor. 

A kutya és a gyors halál kegyelme

„Nem tartom igazán számon már, hogy hány éves vagyok. Vannak, akik jó géneket örökölnek és sokáig élnek. Én azt találtam ki magamnak, hogy a Jóisten két dologgal ajándékozhat meg, az egyik a kutya, amiből nekem több is volt szerencsére, a másik pedig a gyors halál kegyelme. Borzasztó, amikor évekig vagy évtizedekig szenved valaki egy betegség miatt”.

Zuglóban érettségizett

Szacsvay László 1947-ben született Budapesten, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Katona József Színház alapító tagja. 1966-ban a zuglói I. István Gimnáziumban érettségizett. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1971-ben végzett. 1971-től a budapesti Nemzeti Színházban, 1982-től a budapesti Katona József Színház alapító tagja. játszott.

Kiváló karakterszínész

Gyakori vendég a tévében és a rádióban. Nagy sikert aratott a Budapesti Orfeum című zenés összeállításban előadott kupléival és sanzonjaival, amelyek lemezen is megjelentek. Kiváló karakterszínész.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szacsvay László – Forrás: Youtube.com