Lázár János építési és közlekedési miniszter a minap a Karmelita kolostorból, vagyis Orbán Viktor munkahelyéről a pesti oldalra, a saját minisztériumába ment gyalog, a Lánchídon keresztül. A Budapestet nem nagyon kedvelő miniszter hírében álló Lázár János ezután posztolt egyet, majd valósággal felrobbant a Facebook.

Gerincproblémák miatt gyalogol

A Karmelita kolostor és a Kossuth tér között gyalog nagyjából 25 perc a távolság. Ezt tette meg a minap Lázár János építési és közlekedési miniszter, aki saját bevallása szerint gerincproblémái miatt, orvosi rendelvényre gyalogol egyre többet. Mielőtt átment a miniszter a hídon, lőtt egy fotót és posztolt is egyet. Ezt írta: “A Karmelitából gyalog a minisztériumba – a legszebb, legegészségesebb és leggyorsabb közlekedési forma. Csodálatos lett a felújított Lánchíd. Gratulálok a kivitelezőnek!” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megdícsérte a kivitelezőt

A miniszter posztjának utolsó mondata alaposan megmozgatta a Facebook népét, hiszen ritkán hallani olyasmit, hogy egy fideszes miniszter megdicséri az ellenzéki vezetésű főváros projektjét. Eddig ugyanis a miniszterek szidták, vagy elmarasztalták a fővárost a Lánchíd felújítása kapcsán – igaz Lázár sem a fővárost, inkább a kivitelezőt dícsérte.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megbírságolták a kivitelezőt

A kivitelezés során a Közbeszerzési Döntőbizottság egyébként elmarasztalta a Budapesti Közlekedési Központot (BKK) és az A-Híd Zrt.-t, majd 15-15 millió forint bírságot szabott ki a társaságokra, mert a BKK nem ellenőrizte megfelelően a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. egyes alvállalkozóit.

Fideszes cég vagy nem?

Az Apáthy Endre érdekeltségébe tartozó A-Híd Zrt-t sokan kormányközelinek tartják, hiszen Mészáros Lőrinc és Szijj László cégeivel konzorcumban számos jelentős út- és hídépítési munkára kapta megbízást az elmúlt években. Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy a vállalat nem csak a Fidesz-érában volt sikeres, hiszen a Gyurcsány-kormány idején többek között ők építették a Kőröshegyi völgyhidat vagy a Megyeri-hidat, de a 4-es metró építési munkáiban is részt vettek.

Hozzászólt a BKK is a miniszter posztjához

Lázár János posztjához meglepő módon a BKK is hozzászólt, így fogalmaztak: “Köszönjük Miniszter úr elismerő szavait, valóban büszkék vagyunk arra, hogy a Lánchíd felújítását határidőre és az eredeti költségkereten belül valósítottuk meg, gördülékeny szakmai együttműködésben a kivitelezővel, tervezővel, műszaki ellenőrrel. Örülünk, hogy Miniszter úr is gyalog közlekedik úgy, mint egy-egy szép őszi napon az a több mint húszezer gyalogos, akik az új forgalmi rendnek köszönhetően nem a dugóban álló autók mellett csodálják a kilátást. Ui. az állami 6 milliárd forint sajnos még nem érkezett meg a Főváros számlájára.” – zárják posztjukat.

6 milliárdos vita

A 6 milliárd forintról újabb vita alakult ki a miniszter posztja alatt. Egyesek pontosan tudják, hogy a fővárosnak jár a 6 milliárd, hiszen ezt maga Orbán Viktor ígérte meg. Mások azzal érvelnek, hogy a 6 milliárdot azért nem kapja meg a főváros, mert nem teljesítette a kormány felé tett szerződéses vállalását, vagyis nem engedték vissza az autóforgalmat a hídra.

Összehugyozott aluljárók

A BKK a kommentelőktől is kapott rendesen. Egy férfi így fogalmaz: „Inkább az összeszart, összehugyozott, retkes villamosokkal, aluljárókkal, stb. kellene foglalkozni, nem nekiállni kampányolni! Az ugyanis nem a ti dolgotok!” – írja.

Autóval a Lánchídon

Egy másik hozzászóló kijelenti, hogy a “Budapestiek szeretnének átautózni a Lánchídon, mert azért épült.” Egy másik hozzászóló kioktatja az urat, hogy nem azért épült, hiszen amikor átadták a hidat nem is volt még autó. Mások azt hozzák fel, hogy a budapestiek megszavazták: nem kell autósforgalom a Lánchídra, a főpolgármester pedig ezt tartja be.

Valami megváltozott Lázárnál

Lázár János miniszter az elmúlt években erről a mondatáról volt híres: “Budapest kapott már eleget, most a vidék jön”. Ezt követően egymás után állította le a Budapest és környékén futó fejlesztéseket. Úgy tűnik valami megváltozott, mostanában egyre többször próbál meg a fővárosiak és az agglomerációban élők kedvére tenni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van Lázár János posztja

Kiemelt kép forrása: Facebook