Katonai konvojok haladnak át ma a Budapest környéki utakon. Így a szokásosnál is nehezebb lesz közlekedni az agglomerációban.

A Honvédelmi Minisztérium közleményben tájékoztat arról, hogy augusztus 26-tól nemzeti és nemzetközi gyakorlatoknak ad otthont a Magyar Honvédség Központi Gyakorlótere, amelyek miatt jelentős számú technikai eszközökből álló katonai konvojok közlekedésére kell számítani.

A konvoj Hajdúnánásról Veszprémbe megy.

Figyelem! Ez lesz a harckocsik útvonala! Az M3-ason érkeznek az agglomerációba, innen haladnak tovább végig az M0-n, várhatóan jelentős torlódást okoznak majd, aztán az M7-esre kanyarodnak, ott is dugóra számítsanak, akik arra járnak, és mennek tovább Veszprémbe.

A Magyar Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalakon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a menetoszlopokat, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladását.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Kiemelt kép: illusztráció