Az épület egyébként már jó ideje finoman szólva is kifogásolható állapotban van. Felújítás egyelőre nincsen, ugyanis a teljes körű rekonstrukciót elhalasztották.

Plafondarabok a földön

A nagy esőzések után hétfőn leszakadt a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium plafonjának egy darabja – írta Facebook-oldalán a 3. kerület országgyűlési képviselője, aki egy fotót is kapott az esetről. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lesz még több is?

Szabó Tímea közlése szerint senki sem sérült meg – ami azért is hihetetlen szerencse, mivel tanítás közben, egy tanteremben hullottak le vaskos darabok a mennyezetről. A politikus azt hangoztatta, semmi garancia nincs arra, hogy a folyamatos esőzések miatt nem lesz további baleset.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kérdések az illetékesekhez

Hozzátette, innentől az állam, mint fenntartó lesz a felelős, ha bárki megsérül. Közlése szerint a történtek miatt írásbeli kérdéssel fordul Lázár János építési és közlekedési miniszterhez, valamint az oktatást felügyelő Pintér Sándor belügyminiszterhez.

Talán elkezdik a felújítást?

Tőlük azt szeretné megtudni, hogy „meddig veszélyeztetik a tanulók, pedagógusok és minden ott dolgozó biztonságát”, és mikor adnak végre megfelelő mennyiségű forrást a felújításra. „Remélem, a kormány nem várja meg a következő balesetet, hanem végre elkezdik a gimnázium épületének felújítását!” – zárta sorait Szabó Tímea.

A beázás is problémát jelent

A Veres Péter Gimnázium épülete rettenetes állapotban van. Januárban egy olyan videó jelent meg, amelyen az látható, hogy az intézmény plafonjából több helyen is csöpög a víz, alá pedig kukákat tettek, hogy ne ázzon el teljesen minden.

Videón a „vízesés”

Toldozzák-foldozzák az épületet

Ám minden igyekezet ellenére a padló is felázott. A Facebookon megosztott videó mellé kommentár gyanánt annyit írtak, hogy „az ázó könyvtár mellett próbáljuk elképzelni azt a szagot is, ami egy beázott épületnek lehet”. Az iskola igazgatója akkor a Telex érdeklődésére azt írta, a lapostető szigetelésének hibájából történt a beázás.

Méltatlan körülmények

Székely György közlése szerint nem sokkal később az érintett tetőszakaszt lefóliázták. A beázás az első emeletről átterjedt a földszinten lévő könyvtárra is, de az állomány nem sérült. Mindez egyébként az ország egyik legjobb gimnáziumában történik.

Ramaty épület, kiváló oktatás

A HVG egyik tavalyi kiadványából kiderül, hogy az iskola az ország hatodik legjobb középiskolája, a tanulók pedig kitűnő eredményeket érnek el a különféle tanulmányai versenyeken, s az itt végzetteket a legjobb egyetemekre veszik fel.

Ráér a felújítás

Ugyanakkor a kormányzat szerint ráér az épület felújítása. Az építésügyi tárca korábbi közlése szerint a gimnázium felújítása tavaly az elhalasztott állami beruházások közé került. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása: Facebook.)