Herczeg Zoltán jelenleg házi őrizetben várja ügyének alakulását. Napi két órára hagyhatja el csak lakását. A kardiózás hiányzik neki, de nem mer lépcsőzni, nehogy beriasszon a nyomkövető.

Könyv nevelő jelleggel

Már régóta tervben volt, ám most egy szomorú apropó, a börtön sietteti az elkészültét. Egy kicsit nevelő célzatúnak is szánom, főként a fiatalok számára, hogy miként kerülhetik el, hogy életre szóló hülyeséget csináljanak – mondta el a Blikknek Herczeg Zoltán. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Magányos elvonulás

A divattervező lassan egy hónapja házi őrizetben van, miután hónapokat töltött letartóztatásban kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt. Most azt mondja, minden okkal történik az életben és szerinte sokakra ráférne fél év magányos elvonulás – noha nem egy börtönben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az esti „varázscigi” sem hiányzik neki

„Nincs jó és rossz, hanem ok és következmény van. Akármilyen büntetésem lesz is, elfogadom, és próbálom a legjobbat kihozni belőle” – fejtegette. Állítja, most már képes tisztán élni, nem hiányzik neki az esti spangli sem, s húsz éve nem aludt olyan jól, mint mostanában.

Heti két óra kimenője van

Azt azonban nyomatékosította, hogy sosem kereskedett drogokkal, noha a fogyasztást nem tagadta. Nyomkövetőt kell hordania, hétfőnként két órára elhagyhatja otthonát is. „Általában bemegyünk a párommal az üzletembe, ami közel van a Városligethez, ahol utána fél órát sétálhatunk” – mesélte.

Nem akar késni

Ezek a séták feltöltenek, van, hogy rám dudálnak, integetnek az emberek vagy egyszerűen csak mosolyognak rám – tette hozzá. Ám akkurátusan figyel, hogy időben hazaérjen, nehogy bejelezzen a nyomkövető. Párjának, Mariannak nem tud eléggé hálás lenni, aki a legnehezebb időszakban is kitartott mellette.

Mennyei lakoma a börtönkoszt után

„Amikor megtudtam, hogy hazamehetek, csak egy gyors telefonra volt időm, így nem is igazán tudott felkészülni, mégis finom vacsora várt. Úgy ettem azt a hirtelenjében elkészített olasz paradicsomlevest és bolognait, mint még soha semmit” – mondta.

Most is korán kel

Elmondása szerint mindketten átértékeltek sok mindent az elmúlt időszakban. „Hamarosan fel is teszem neki a nagy kérdést” – árulta el a divattervező, aki azért még nem tudja maga mögött hagyni a börtönrutint. „Korábban is felébredtem hajnali fél öt-öt óra körül, ami a börtönben is így volt, ám ott fél hatkor szigorú ébresztő volt” – idézte fel.

Keményebbek az edzések

Azonban ha megcsinálták az ágyrendet, akkor a váltásig visszafeküdhettek az ágyra. Most is fel-felébredek hajnalban, de amióta kijöttem, itthon is hétkor kelünk, csak itt nincs váltás. Beszámolt arról is, hogy a rácsok mögött edzései is keményebbek lettek.

Levegőzés a tetőn

„Odabent a zárkatársaimmal sokkal komolyabban edzettem, mint előtte, és ebből ma sem engedek” – ismertette. Megjegyezte, hogy a kardió az hiányzik neki, de nem meri megkockáztatni, nehogy bejelezzen a nyomkövető . A tetőre viszont sokszor kimegy levegőzni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt kép: budapestkornyeke.hu.)