Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Titkos örökséget rejthet Babicsek Bernát egykori telefonja: a szülei szeretnének hozzájutni a tragikus sorsú solymári művész eddig soha nem hallott dalaihoz

Babicsek Bernát szüleinek meggyőződése, hogy elhunyt fiuk telefonján több mint 10 saját dal is van, amelyeket még senki nem hallott korábban. Szakember segítségével próbálják feltörni, hogy megőrizzék az utókor számára a szerzeményeket.

Továbbra is nyomoznak

Babicsek Bernát halálának ügyében továbbra is tart a nyomozás. A fiatal színész otthonában 2021 szilveszterén keletkezett tűz, így nagy valószínűséggel a füstmérgezés okozta oxigénhiány miatt vesztette életét. Szülei nem tudják feldolgozni, hogy a szeretett fiuk már nincs az élők soraiban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred e

Értékes dalokat rejthet a telefon

Édesanyja, Márta asszony megemlítette, hogy a harmonikaművész telefonja értékes dalokat rejthet. Amiatt következtetett erre, mert előkerült egy dokumentum, ami alapján több mint tíz saját számról lehet szó.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Feltörnék a készüléket

A szülők ezért úgy döntöttek, szakembert keresnek fel a telefon kapcsán, bízva abban, hogy sikerül feltörni azt, és sakkor még tovább élhet a zenész emléke. A Bors megtudta, hogy a készülék jelenleg is a szakembernél van, mivel eddig nem tudtak hozzáférni a dalokhoz.

Ápolni szeretnék a zenei örökséget

„Úgy tudom, ott tartotta a legújabb dalait. Mindenképp szeretnénk folytatni az életében elkezdett zenei örökséget, hiszen a színészet mellett ez volt az egyik életeleme” – nyilatkozta korábban a gyászoló anyuka.

Díjátadó gálára készülnek

 „Január 28-án rendezik az első díjátadó gálát a Turay Ida Színházban, neves fellépőkkel. Vigaszt semmi nem nyújt, Bernát nagyon hiányzik. Annyira tökéletes volt gyerekként és emberként is, hogy őt nem lehet pótolni!” – tette hozzá.

„Nem gondoltuk, hogy ilyen sokan szeretik”

„A temetőbe naponta többször is kimegyünk, és mindig, minden nap látunk valami újat. Főleg most, hogy nemrég volt a halálának az évfordulója. Ugyanannyi gyertya volt ott, mint halottak napján. Kis virágokat, ajándékokat és koszorúkat találtunk, nem is gondoltuk, hogy ilyen sokan szeretik” – mesélte az édesanya.

Fellebbezett a család

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a művész szülei ügyvéd segítségével harcolnak az igazukért, és továbbra sem tudják elfogadni, feldolgozni, ami történt. A család úgy érzi, a hatóságok nem foglalkoztak kellően az üggyel, így fellebbeztek. Ezután a rendőrség rekonstruálta a történteket a házban. „Biztosan vagyunk benne a férjemmel, hogy ha nem lenne itt a másik fiunk, mi már nem élnénk” – nyilatkozta akkor az összetört anya.

Borzasztóan teltek az ünnepek

„Az ünnepek is borzasztóan teltek nélküle, akárcsak ezek a napok. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, miért vette el őt tőlünk a sors. Pont akkor, amikor elkészült a háza, és színészként is sikerült magát annyira felküzdenie, hogy biztosítva volt a megélhetése” – fűzte hozzá az asszony.

Nem lesz kiállítóhely az otthonából

A szülők korábban szerettek volna a színész solymári otthonában is egy kiállítást a harmonika-gyűjteményéből, ám ezt az ötletet végül elvetették. „Beláttuk, hogy nem jó ötlet közszemlére tenni Bernát otthonát. Ezt a kiállítást majd nyáron egy másik helyszínen szervezzük meg egy hét erejéig” – mondták a szülők. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Babicsek Bernát. Fotó: archív

Exit mobile version