Babicsek Bernát szüleinek meggyőződése, hogy elhunyt fiuk telefonján több mint 10 saját dal is van, amelyeket még senki nem hallott korábban. Szakember segítségével próbálják feltörni, hogy megőrizzék az utókor számára a szerzeményeket.

Továbbra is nyomoznak

Babicsek Bernát halálának ügyében továbbra is tart a nyomozás. A fiatal színész otthonában 2021 szilveszterén keletkezett tűz, így nagy valószínűséggel a füstmérgezés okozta oxigénhiány miatt vesztette életét. Szülei nem tudják feldolgozni, hogy a szeretett fiuk már nincs az élők soraiban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred e

Értékes dalokat rejthet a telefon

Édesanyja, Márta asszony megemlítette, hogy a harmonikaművész telefonja értékes dalokat rejthet. Amiatt következtetett erre, mert előkerült egy dokumentum, ami alapján több mint tíz saját számról lehet szó.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Feltörnék a készüléket

A szülők ezért úgy döntöttek, szakembert keresnek fel a telefon kapcsán, bízva abban, hogy sikerül feltörni azt, és sakkor még tovább élhet a zenész emléke. A Bors megtudta, hogy a készülék jelenleg is a szakembernél van, mivel eddig nem tudtak hozzáférni a dalokhoz.

Ápolni szeretnék a zenei örökséget

„Úgy tudom, ott tartotta a legújabb dalait. Mindenképp szeretnénk folytatni az életében elkezdett zenei örökséget, hiszen a színészet mellett ez volt az egyik életeleme” – nyilatkozta korábban a gyászoló anyuka.

Díjátadó gálára készülnek

 „Január 28-án rendezik az első díjátadó gálát a Turay Ida Színházban, neves fellépőkkel. Vigaszt semmi nem nyújt, Bernát nagyon hiányzik. Annyira tökéletes volt gyerekként és emberként is, hogy őt nem lehet pótolni!” – tette hozzá.

„Nem gondoltuk, hogy ilyen sokan szeretik”

„A temetőbe naponta többször is kimegyünk, és mindig, minden nap látunk valami újat. Főleg most, hogy nemrég volt a halálának az évfordulója. Ugyanannyi gyertya volt ott, mint halottak napján. Kis virágokat, ajándékokat és koszorúkat találtunk, nem is gondoltuk, hogy ilyen sokan szeretik” – mesélte az édesanya.

Fellebbezett a család

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a művész szülei ügyvéd segítségével harcolnak az igazukért, és továbbra sem tudják elfogadni, feldolgozni, ami történt. A család úgy érzi, a hatóságok nem foglalkoztak kellően az üggyel, így fellebbeztek. Ezután a rendőrség rekonstruálta a történteket a házban. „Biztosan vagyunk benne a férjemmel, hogy ha nem lenne itt a másik fiunk, mi már nem élnénk” – nyilatkozta akkor az összetört anya.

Borzasztóan teltek az ünnepek

„Az ünnepek is borzasztóan teltek nélküle, akárcsak ezek a napok. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, miért vette el őt tőlünk a sors. Pont akkor, amikor elkészült a háza, és színészként is sikerült magát annyira felküzdenie, hogy biztosítva volt a megélhetése” – fűzte hozzá az asszony.

Nem lesz kiállítóhely az otthonából

A szülők korábban szerettek volna a színész solymári otthonában is egy kiállítást a harmonika-gyűjteményéből, ám ezt az ötletet végül elvetették. „Beláttuk, hogy nem jó ötlet közszemlére tenni Bernát otthonát. Ezt a kiállítást majd nyáron egy másik helyszínen szervezzük meg egy hét erejéig” – mondták a szülők. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Babicsek Bernát. Fotó: archív