Babicsek Bernát halálának körülményei a mai napig felháborodást keltenek a színész családjában. A december 31-én elhunyt harmonikaművész szerettei néhány hónapja azért fogadtak ügyvédet, mert szerintük az első vizsgálat során a hatóságok téves eredményre jutottak. A napokban kiderült, mit rögzített a biztonsági kamera Bernát halálának estéjén.

Máig nem tisztázták az okokat

A család úgy érzi, hiába telt el rengeteg idő, mióta fiuk, Bernát máig nem tisztázott okok miatt a halálát lelte az otthonában. Csaknem egy éve folyik a nyomozás, és még mindig rengeteg a kérdés az ügyben. A színész édesanyja elkeseredett és a nyilvánossághoz fordult. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Agyrém!” – az őr nem ment közel a házhoz

„Kész agyrém az egész! Amikor bejelzett a riasztó Bernát házában, kijöttek a biztonsági cégtől, és azt állítják: nem találtak semmilyen rendkívülit. A felvételeken viszont látni, hogy az őr közel sem ment a házhoz, csak a betörés nyomát kereste. Holott áramkimaradást jelzett a riasztó. A rendszer akkumulátorra kapcsolt, ezért irányították oda az intézkedőt” – mondta a Borsnak Babicsek Bernát édesanyja.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megszólalt a riasztó

Babicsek Bernát tavaly december 31-én, otthonában, 41 éves korában hunyt el. Halálát valószínűleg füstmérgezés okozta. A tragédia előtt az otthonában megszólalt a riasztó, amely egy biztonságtechnikai céghez volt bekötve, és bár a járőr kiment a solymári házhoz, nem érzékelt gondot.  

Hallotta horkolni a színészt

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a járőr saját elmondása szerint hallotta is, ahogy a színész horkol, valamint látta a házból kiszálló füstöt, de azt hitte, a kéményből árad ki. A színész családja már korábban is azt mondta: ha a járőr az előírtaknak megfelelően ellenőrizte volna az ingatlant, észre kellett volna vennie, hogy a füst nem a kéményből, hanem a szellőzőből árad.

Megelőzhető lett volna a haláleset?

Bernát szülei a nyomozati iratok áttekintése után úgy vélték, fiuk halála megelőzhető lett volna: „Eddig nem szerettem volna nyilatkozni Bernát elvesztéséről, mert nagyon fájt, még most is megszakad a szívem, ha arra gondolok, hogy a fiam már nincs itt” – mondta májusban Babicsek Márta.

Újraindult a nyomozás

Ezután ügyvédet fogadtak, majd újraindult a nyomozás. „Feltérképezték már a házat, kihallgatták a szülőket és az egyik barátját is. Egyre nyilvánvalóbb, hogy a járőr állítása nem igaz, és valójában a szellőzőből áradt ki a füst, miközben Bernát bent aludt. Ebben az esetben pedig kötelessége lett volna segítséget kérni. Tehát szabályszegés történt, ezt szeretnénk bebizonyítani” – mondta dr. Borbély Zoltán.

Meg lehetett volna menteni

A gyászoló édesanya bízik abban, hogy végre kiderül az igazság. „Újra elkezdődött a nyomozás, mely során egyre inkább bebizonyosodik az, amit én eddig is gondoltam, hogy a fiam életét meg lehetett volna menteni – mondta elcsukló hangon Babicsek Márta.

Nem szűnik a fájdalom

„Én mindent elmondtam, amit tudok, de még így is várhatók további kihallgatások. Nem tudom, miért szükséges mindez, hiszen egyértelmű, mi történt. Borzasztó ezt folyton felidézni, mert csak a tragédiára és a szűnni nem akaró fájdalomra emlékeztet. Úgy érzem, ezen sosem fogok tudni túllépni, folyton elsírom magam, ha szóba kerül, vagy csak rá gondolok, hiába teltek már el hónapok” – nyilatkozta Márta asszony.

Ismeretlen dalok a telefonján

Több kezdeményezés is indult, hogy méltó emlékhelyet emeljenek Bernátnak. November 12-én, szombaton emlékfát ültetnek a solymári Templom-térre, Bernát imádott helyén pedig, Piliscséven a család sikerrel fejezte be azt a pincét, melyet fiuk még életében elkezdett, és saját kezűleg szépítgette. A volt zenekari tagokkal együtt pedig azon fáradoznak, hogy a fiuk ki nem adott dalait elérjék a korábbi telefonjáról. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Babicsek Bernát. Fotó: archív