Lényegében bagatell apróságok miatt ad szélsőséges reakciót, már több kerületben is tartanak tőle. Legutóbb a Hegyvidéken okozott sérüléseket, de Óbudán is felbukkant.

Bárkire rátámad

Közveszélyes férfi járja a budapesti utcákat: már az egyenruhások is szeretnék tudni, ki az a férfi, aki az elmúlt két hétben több nőt is bántalmazott Budán – derül ki a Bors cikkéből. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szándékosan csinálja

A gyanú szerint egy belga juhásszal, és egy másik nagytestű keverék kutyájával. Egyik áldozata olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba kellett szállítani. Mint kiderült, szándékosságról van szó: a férfi direkt uszította rájuk kutyáit.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Súlyos sérüléseket szenvedett

Az első ilyen támadásra a 12. kerületben került sor: ekkor Ferenc édesanyjára küldte rá a kutyáit a férfi. Olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy a közeli gyógyszertárban ültették le, majd érkeztek a mentők, és kórházba szállították.

Egy semmiségen húzta fel magát

„Anyukám a Böszörményi út 27. előtt sétáltatta a saját kutyáját, amikor a férfi ráuszította a két nagytestű kutyáját. Ezt azért tette, mert anyukám rá mert szólni, hogy a bokrok mögötti szűkületben engedje elhaladni őt a saját ebével” – magyarázta.

Kórházba került

A férfi ráadásul szándékosan elengedte és utasította az állatait a támadásra. Anya lábát bokától derékig, illetve a hátát végig harapták, végül a Szent János Traumatológiára vitték a mentősök – ismertette sérüléseit a nő fia.

Még mindig tart a gyógyulás

Azt is elmondta, hogy egy szemtanúval azonnal a kutyás támadó nyomába eredt, azonban a férfi felpattant az 59-es villamosra és így nyomát veszítették. Noha édesanyja szerencsére jobban van, azonban a gyógykezelésnek még nincsen vége.

Jellegzetes ismertetőjelek

Nem tudjuk, hogy a kutyák egyáltalán oltottak voltak-e, vagy bármivel fertőzöttek, így anyának végig kell mennie sajnos az oltási sorozaton – tette hozzá. A férfi 60 év körüli, barna hajú, hiányos fogazattal rendelkezik és a két kutyájával napközben a Királyhágó téren szokott üldögélni.

Már nyomoznak

Ferenc azt is elárulta, hogy feljelentést tettek az incidens miatt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt közölte, hogy könnyű testi sértés és garázdaság bűncselekménye miatt indítottak nyomozást, gyanúsítottjuk egyelőre nincsen.

Már Óbudán is történt egy kísértetiesen hasonló eset

A Metropol úgy tudja, hogy nem sokkal korábban a 3. kerületben ugyanez a férfi uszította rá egy nőre a kutyáit. Ő éppen a Hídfő utca mögötti füves részen a parkolónál sétáltatta kedvenceit, amikor a férfi állatai megtámadták őt.

Abszolút nem izgatta

„Hirtelen felkaptam a saját kutyámat, hogy nehogy harcoljon velük, mert akkor biztosan széttépik őt. Közben üvöltöttem a gazdájuknak, hogy fogja meg a kutyáit, de az meg sem szólalt, nem reagált. Végig nézte, ahogy megtámadnak a kutyái” – mondta a lapnak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Pixabay.)