Újabb unokázós csaló bukott le, ezúttal egy 49 éves pápai nő férkőzött jóhiszemű idősek bizalmába, hogy pénzt csaljon ki tőlük. Több tízmillió forintról van szó. A rendőrök lekapcsolták.

Elfogták a nőt

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Körmendi Rendőrkapitányság a Győri és a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályával együttműködve országos koordinációban azonosította és elfogta azt a nőt, aki csalás bűntett elkövetésével több tíz millió forint kárt okozott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Telefonon hívták az időseket

Több vármegye településén kereste jóhiszemű idősek bizalmát az a 49 éves pápai nő, aki több tízmilliót csalt ki áldozataitól. Az adatok alapján a gyanúsított társa vezetékes telefonon kereste a sértetteket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nagy összegre van szükség

Ügyvédnek adta ki magát, és arról tájékoztatta a jóhiszemű időseket, hogy közeli hozzátartozójukat a rendőrség letartóztatta különböző bűncselekmények elkövetése miatt, és szabadlábra helyezésükhöz nagy összegre van szükség.

Zacskóban adják át

Felhívta a sértettek figyelmét, hogy erről nem szólhatnak senkinek. A telefonbeszélgetések során a hozzátartozók érzelmi kapcsolatait kihasználva rávette őket, hogy a milliós összeget vagy a kincstárjegyet beváltva nejlonzacskóban adják át a futár részére.

Az átvételkor fogták el

Az összehangolt országos koordinációnak köszönhetően a győri rendőrök együttműködésével a nőt egy nagyobb összeg átvételekor fogták el. A körmendi nyomozók a csalót gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett kezdeményezték letartóztatását.

Eljárást indítottak ellene

A kutatások során több mint hatmillió forintot és bűncselekményekből származó tárgyakat is lefoglaltak a rendőrök. A Körmendi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya többrendbeli, jelentős értékre elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást – írja a police.hu.

Tegye le a telefont

A rendőrség figyelmeztet: ha ilyen jellegű telefonhívást kap valaki, járjon utána, hogy valóban baj van-e! Tegye le a telefont, majd hívja fel a hozzátartozóját, akire hivatkoztak!

Ellenőrizzen kérdésekkel

Soha ne felejtsék el azt sem, hogy hivatalos személy soha nem kér pénzt. Ellenőrző kérdésekkel zavarba lehet hozni a csalókat. Főleg akkor kérdezzen, ha bizonytalan abban, hogy valóban a hozzátartozója hívja-e.

Legyen gyanús

Ha pénzt akarnak átutaltatni, az mindig legyen gyanús. Főleg, ha még fel is ajánlják, hogy az utalás lebonyolításában közbenjárnak. A bankkártya adatait pedig semmilyen körülmények között ne adja meg idegeneknek. De a személyes adatokat sem szabad megadni idegeneknek.

A mese változik, a szándék nem

Az évek alatt változott a mese szövege, az átverők híváskori létszáma, összetétele, az elkövetői szándék azonban állandó maradt: minél gyorsabban, minél nagyobb összeget kicsalni az együttérzést, a jóérzésű hiszékenységet, az aggodalmat kihasználva. Ne tegyen jót a csalókkal, tegyen nekik keresztbe és bontsa a vonalat!

Hívja a 112-es segélyhívót

Amennyiben pedig felmerül, hogy bűncselekményt próbáltak meg elkövetni ön vagy hozzátartozója sérelmére, tárcsázza azonnal a 112-es segélyhívó számot! A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció