Több pótlóbusszal helyettesítik az október 2-ától várhatóan október 26-áig tartó munkák alatt Tatabánya–Bicske–Biatorbágy–Törökbálint és Budapest között a kieső vonatjáratokat. A MÁV erről vasárnap adott ki közleményt.

Hétfőtől változik

Hétfőtől több pótlóbuszjáratot állít forgalomba a MÁV a győri vasútvonal felújítása idejére Bicske, Tatabánya és Budaörs térségében. Ezt vasárnap közölte a vasúttársaság. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Változik a megállási rend is

Közölték azt is, hogy az utasforgalom alakulását és az utasok igényeit figyelembe véve változik a pótlóbuszok bicskei megállási rendje. Több helyen biztosítanak fel- és leszállási lehetőséget.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Új pótlóbuszok

Ugyanekkortól a gyorsabb eljutás érdekében Bicske és Budaörs között új pótlóbuszok is közlekednek Z10-es jelzéssel. Ezek Bicske vasútállomástól indulnak és oda érkeznek.

„Kényelmesebb, gyorsabb”

Az S10-es és S12-es személyvonatok helyett eddig háromfajta, eltérő megállási rendű pótlóbusz közlekedett, hétfőtől munkanapi csúcsidőben az új Z10-es jelzésű pótlóbuszok, reggel pedig két, Bicske és Tatabánya közötti S101-es pótlóbusz bővíti a választási lehetőségeket, kényelmesebbé, gyorsabbá téve az eljutást Bicskéről.

Itt is megállnak

Azt is közölte a MÁV az MTI-vel, hogy az autóbuszok mindkét irányban megállnak Bicskén a vasútállomás bejárati út buszmegállóban, a Műszaki áruház buszmegállóban, valamint az Általános iskola helyi buszmegállóban és Herceghalom vasútállomás buszmegállójában.

Bizonytalan sofőr

A tatabányai vonatpótlás nem ment a lehető legzökkenőmentesebben. Az RTL beszámolt arról, hogy az egyik utas szerint a buszsofőr egy ponton arra kérte az utasokat: „aki jobban tudja az utat, jöjjön előre”.

GPS helyett

„Lélekben minden utastársammal felkészültünk az elkövetkezendő három hónap átszállós-nyomorgós hétköznapjaira, arra talán kevesen számítottunk, hogy a gps-t nekünk kell majd helyettesíteni a Budapest-Tatabánya vonatpótló buszokon”. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem rájuk haragszik

Beszámolója szerint a bejutás Budapestre annyi időbe telt, mint korábban, csak sokkal zsúfoltabb volt a közlekedés. Szerinte „a MÁV/Volánbusz dolgozóinak, és az ország minden pontjáról idevezényelt buszvezetőknek csak köszönettel tartozhatunk, miattuk működik még a rendszer úgy, ahogy. Az utasok mellett ők is elszenvedői a dilettáns politikai döntéseknek. Köszönöm a munkájukat, természetesen nem rájuk haragszom” – fogalmazott.

Kiemelt kép: illusztráció