Borzalmas baleset történt vasárnap a Pest vármegyei kistelepülésen, Erdőkertesen. Egy közel tízméteres kútba zuhant egy fiatal lány. A helyszínre kiérkező tűzoltók mentették ki szorult helyzetéből.

Kútba esett

Kútba esett egy 15 éves lány Erdőkertesen, és közel 10 métert zuhant. A gyermek egy kertben épített kútba zuhant bele, amelynek az aljában magasan állt a víz. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Végig magánál volt

A helyszínre riasztották a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársait is, mivel a lány önerejéből nem tudott kimászni a kútból. A tini végig magánál volt és kommunikált a tűzoltókkal.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Önerőből nem ment

„A kút maga hat-nyolc méter mély volt, benne pedig derékig ért a víz, így a fiatal önerőből nem tudott kimenni. Az esethez a gödöllői hivatásos és az Aqua ÖTE önkéntesei siettek ki” – nyilatkozta Csámpai Attila, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Tűzoltó mentette meg

A lányhoz végül az egyik emberük ereszkedett le a mélybe, majd pedig kötéltechnika segítségével emelték ki a kútból. A Bors információi szerint a tűzoltókon kívül a mentők is a helyszínre érkeztek.

Sokkot kapott

A rémült fiatalt azonnal átadták nekik a tűzoltók, azonban – szerencsére – a sokkon kívül látszólag nem esett más baja. Külsérelmi nyomok nem látszódtak rajta.

Nem tudni, hogyan történt

Az eset után mindenesetre kórházba szállították, hogy tüzetesebben is megvizsgálják. Hogy pontosan hogyan történt a baleset, miért eshetett bele a kútba, egyelőre nincsenek információk. A Borsnak nyilatkozó helyiek annyit mondtak, hogy több magánkertben is található kút, ezek egyikébe zuhant bele a kamasz.

Ezt olvasta már?

Nemrégiben egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítségére volt szüksége annak a nőnek, aki egy 13. kerületi stégnél zuhant a Dunába. Segítségért kiabált, azt hallották meg, és indultak, hogy kihúzzák.

Kapaszkodott

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei azonnal a megadott helyre siettek, és azt látták, hogy a nő a stégbe kapaszkodik, ott pedig egy férfi tartja őt – mint később kiderült, a bejelentő –, hogy el ne vigye a sodrás.

Jöttek a mentők

A riadt fővárosi nőt a rendőrök éjfél előtt nem sokkal emelték ki a Dunából. Kihűlt állapota miatt izolációs fóliába takarták a mentők érkezéséig. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció