Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett, ugyanis egy bajba jutott nőt sikerült kimenteniük a Dunából.

Segítségért kiabált

A hatóság közlése szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központba 2023. szeptember 26-án 23 óra 39 perckor érkezett bejelentés, miszerint egy 13. kerületi stégnél egy nő segítségért kiabál a vízből. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapaszkodott

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei azonnal a megadott helyre siettek, és azt látták, hogy a nő a stégbe kapaszkodik, a stégről pedig egy férfi tartja őt – mint később kiderült, a bejelentő –, hogy el ne vigye a sodrás.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Jöttek a mentők

A riadt fővárosi nőt a rendőrök 23 óra 44 perckor emelték ki a Dunából, majd kihűlt állapota miatt izolációs fóliába takarták a mentők érkezéséig.  

Dunába zuhant egy nő a Margit hídról

Amint azt szeptember közepén a BudaPestkörnyéke.hu is megírta a Margit híd korlátján áthajolva nézelődött az a 26 éves nő, aki úgy megijedt a mögötte elhaladó rollerestől, hogy pillanatokon belül átbillent és lezuhant a vízbe. A fiatal hölgynek óriási szerencséje volt, ugyanis a vízirendészek a pillértől fél méterre megtalálták.A vízben ácsorgó áldozatnak – az erős sodrás miatt – esélye sem volt, hogy egyedül a partra jusson.

Beemelték a hajóba

„Amikor odaértünk a hídhoz, körülbelül derékig érő vízben találtuk meg a nőt, aki segítségért kiáltott. Szerencséje volt, mert a hídpillérnél bár derékig érő vízben, de biztos talajon tudott állni a kövezésen, azonban pár méterre már elsüllyedt volna a mély vízben. Kollégámmal sikerült partot tűznünk a hajóval a kövezés szélén, majd a sérült nőt beemeltük a hajóba” – mondta el az este után az intézkedésről Szilágyi Szilárd főtörzsőrmester.

Plédbe takarták

A rendőrök az átfázott nőt melegítő fóliába és plédbe takarták, majd mentőt hívtak hozzá. A nő az esés következtében az arcán és a karjain sérült meg, így a mentők kórházba vitték. A vízbeesés körülményeit még vizsgálják a rendőrök.

Pillanatkép a mentésről

Elsüllyedt egy motorcsónak

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról is, hogy elsüllyedt egy motorcsónak a Lánchídnál még augusztusban. Három embert kellett kimenteni a Dunából. Csécsi Soma, a BRFK szóvivője az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy egy felnőtt férfi és két gyermek került a folyóba, ám a perceken belül a helyszínre érkező vízi rendőrök kimentették őket. A baleset során személyi sérülés nem történt, mindenki biztonságba került. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: police.hu