Újabb funkcióval bővült a BKK FUTÁR alkalmazása: már elővárosi vonatokkal is lehet utazást tervezni az applikációban, ugyanis a MÁV-Volán csoport fejlesztette interfészen keresztüli adatszolgáltatásnak köszönhetően a Budapest-bérletekkel igénybe vehető MÁV-Start járatok is megjelennek a felületen – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Tervezhetsz

A BKK és a MÁV-Start ügyfelei a jövőben gyorsabban, akár kevesebb átszállással érhetik el úti céljukat, miközben az okoseszközök képernyőjén valós időben láthatják a vasúti szerelvények mozgását.

Mivel a vonat után?

Az újításnak köszönhetően a vasútállomásokra tartó utasok nyomon követhetik, hogyan érik el a számukra fontos szerelvényt a közösségi közlekedés használatával. Akik vonattal érkeznek a fővárosba, azok is könnyen megtervezhetik, hogy a vonatról leszállva melyik BKK-járattal tudnak a leggyorsabban eljutni a célállomásukhoz – írta BKK.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ajánlgatják a bérletet

A Budapest-bérlettel számos vonat vehető igénybe többletköltség fizetése nélkül a város közigazgatási határain belül, ezért a fővárosiak számára is hasznos lehet a mostani fejlesztés: olyan gyorsabb és egyszerűbb útvonalakat is ajánlhat a rendszer, amire eddig nem gondoltak.

Vitézy Dávid

A közleményben idézik Vitézy Dávidot, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatóját, aki elmondta: a BFK kezdeményezésére az első lépés az volt, hogy a HÉV-ek is megjelentek a BKK FUTÁR alkalmazásában, most pedig az elővárosi vonatok.

Agglomerációnak fontos

“Ez a fejlesztés a budapestieknek és az agglomerációból munkába járóknak lesz komoly segítség, továbbá hozzájárul ahhoz a célunkhoz, hogy integrált legyen a fővárosban és térségében a közösségi közlekedés” – mutatott rá Vitézy Dávid.

A posztban a további örömködés

Autó helyett

Homolya Róbert, a MÁV-Volán-csoport elnök-vezérigazgatója a kommüniké szerint úgy fogalmazott: “Mindez azt a célt szolgálja, hogy a közösségi közlekedés versenyképes alternatívát nyújthasson az egyéni utazás helyett”.

2014 óta

A BKK FUTÁR-rendszer már hét éve, 2014 ősze óta segíti a Budapesten közlekedőket. Havonta több millió utazást terveznek meg az applikáció segítségével, és jelenleg havi szinten 600 ezren használják a programot – írták.

Fontos a budapesti 6-os villamosról

Pályakarbantartás miatt pótlóbusz jár majd a 6-os villamos helyett hétfőről keddre virradó éjszaka. A BKK közleménye szerint előre tervezett, rendszeres karbantartás miatt van szükség villamospótlásra éjfél és hajnali négy óra között. A villamospótlók a Széll Kálmán tér felé nem állnak meg a Margitszigetnél – írták. Közölték, a 931-es autóbuszok hétfőről keddre virradó éjszaka Pest felé a Margit híd, budai hídfőben a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban állnak meg.