Eltörött egy 10 hónapos kisfiú combcsontja, de csak a harmadik kórházban fedezték ezt fel. Az édesapa elmesélte a család kálváriáját.

Családi baleset

Csak másfél méterre voltunk a feleségemmel, Dórival a gyerekektől, amikor a hétéves lányom és a tíz hónapos fiam, Petike kétségbeesett sírásban tört ki. A kislányom zokogva mondta el, hogy elvesztette az egyensúlyát és ráesett a kicsire – idézte vissza a tavaly december 12-én történteket a Pest megyei Valkón élő Galsa Péter a Blikknek.

A János kórházban kezdődött

A gyereket az édesanyával együtt bevitték a János kórházba. Órákkal később az apát felhívta a sérült gyerekkel maradó anya, hogy kitették őket a kórházból, a síró kicsivel egy sötét folyosón várakozik.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Jól van a gyerek, röntgen se kell!

A kórházhoz érve meglepve tapasztalta, hogy az ottani orvos szerint a gyereknek semmi baja, ezért röntgent sem készítettek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tudott ráállni a lábára, irány a Bethesda

Másnap reggel a kicsi továbbra is keservesen sírt, ezek után a járásilag illetékes Bethesda kórházba akartak menni, ám első körben visszairányították őket a János kórházba. Az apa ekkor a sajtóval fenyegetőzött, mire fogadták őket, de amikor már órák óta várakoztak elfogyott a türelme.

Újabb kórház

Felhívtam a gyerekorvosukat, aki a Madarász utcai gyermekkórházba küldte őket. Itt hamarosan röntgen készült, és kiderült, hogy a gyereknek törése van, begipszelték a lábát.

Panaszt tett

Az apa elmondása szerint a kicsi szépen gyógyul, de ő panaszt tett a János kórház főigazgatójánál. Erre egyelőre nem kapott választ.

Tavaly októberben is írtunk már a János kórház nevetséges viszonyairól

2019-ben kapott egy MR-t a Szent János kórház, de azóta sem tudják használni. Egy ilyen géphez ugyanis megfelelő infrastruktúra is kell, azt képtelenek voltak megteremteni. Az MR-vizsgálatra váró betegeket pedig addig is máshova szállítják.

Máshová viszik a betegeket

A BudaPestkörnyéke.hu-n akkor egy esetet ismertettünk. Három hétig várt az idős rokonom, hogy egy MR-vizsgálatot el tudjanak végezni rajta – ecsetelte egy olvasó a budapesti Szent János kórházban uralkodó viszonyokat. Ekkorra sikerült egy másik kórházban időpontot kapniuk, és a beteget átszállítani oda, holott a kórházban van CT, de nem működik.

Van gép is, meg nem is

Fizikailag ott van a gép egy kulcsra zárt teremben, de a Jánosban a fekvőbetegeket a mai napig más intézményekbe kell átszállítani a szükséges MRI-vizsgálatokra – írja a HVG egy forrásukra hivatkozva.

Címlapfotó: a János kórház.