Eltemették azt a 32 éves világbajnok ejtőernyőst, akit egy hónappal ezelőtt súlyos baleset ért egy gyakorlaton. Gál Szabolcs a földbe csapódott és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy több műtét is elvégeztek rajta. Egy ideig úgy tűnt, hogy felépül. De szervezete mégis feladta a harcot. A főtörzsőrmestert két gyermeke, felesége és családja gyászolja.

Eltemették az ejtőernyőst

Végső útjára kísérték Gál Szabolcs főtörzsőrmestert, az egyik legkiválóbb magyar ejtőernyős katonát május 31-én, Szolnokon. A gyászszertartáson részt vett Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Baleset érte

A világbajnok Gál Szabolcs törzsőrmester a Szolnok melletti szandai rét földjébe csapódott április 25-én délután. A törzsőrmesternek kinyílt az ernyője, de az ugrást figyelő ejtőernyősök szerint valahogy kicsúszhatott a kezéből az ernyő kupoláját irányító zsinór.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A földbe csapódott

Gál Szabolcs 100 kilométer/órával érhetett földet. Ha az ernyője nem nyitott volna nem is élte volna túl a zuhanást, így is borzasztó sérüléseket szenvedett. A 32 éves ejtőernyős életét akkor a sisakja mentette meg, de ennek ellenére súlyos agyrázkódást kapott, valamint végtagjai is sérültek. Mentőhelikopter szállította Budapestre.

Több műtéten esett át

Több műtéten esett át a Honvédkórházban. Rengeteg vérre volt szüksége, egy ország mozdult meg, barátai, bajtársai mentek önkéntes véradónak, hogy Szabolcs életét megmentsék. A baleset után családja cáfolta, hogy életveszélyben lenne. Egy ideig úgy tűnt, hogy fel fog épülni, azonban két héttel a tragédia után szervezete feladta a harcot.

Több százan búcsúztak

A keddi kegyeleti szertartáson több százan vettek részt: a családtagok, az egykori bajtársak és a tisztelők a Szolnoki Sportcentrum tiszaligeti sportcsarnokában felállított ravatalnál helyezték el az emlékezés virágait.

A honvédelmi miniszter részvétét nyilvánítja a családtagoknak

Forrás: honvedelem.hu

Búcsúzott a honvédség

A Magyar Honvédség nevében dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy búcsúzott az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis világbajnok ejtőernyős katonájától. „Amikor Gál Szabolcs a helikopter ajtajában állt, akkor a fedélzeten soha senki nem aggódott azért, hogy rossz helyre ugrik. Mikor megnézte, leellenőrizte a felszerelést, tudtuk, hogy az ejtőernyő ki fog nyílni. Nagyon sokat segített abban, hogy szakmailag én is előrelépjek. Amikor légcellával kezdtem ugrani, az ő hangját hallottam a fülemben: mikor merre forduljak, mikor kezdjek el kilebegtetni”.

Gál Szabolcs ravatala

Forrás: honvedelm.hu

Tragédia mindenkinek

„Gál Szabolcs mindig vidám volt, akit sosem fog elfelejteni. Elég egy másodperc és a végeredmény tragédia. Tragédia neked, a családodnak, gyermekeidnek, az ejtőernyős katonatársadalomnak. Azonban meggyőződésem, hogy a Magyar Honvédség és Magyarország is veszített azzal, hogy ez a hiba bekövetkezett a reptéren” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz.

Két gyermek maradt félárván

Gál Szabolcs 32 éves volt. A kétgyermekes apa és szerető férj fiatal kora ellenére, már hat évvel ezelőtt is tagja volt annak az ejtőernyős válogatottnak, akik megnyerték a világbajnokságot. Emellett remek kiképzőnek ismerték. Gál Szabolcs főtörzsőrmester minden bajtársa számára példaértékű lehet, olyan katona volt, akit kollégái szerettek, elismertek és tiszteltek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gál Szabolcs gyászszertartása – Forrás: honvedelem.hu