Tragikus kimenetelű baleset történt a 11. kerületi Egér úton szombaton nem sokkal dél előtt. Egy Mazda MX-5 kabrió haladt a Tétényi út felé, amikor a Péterhegyi úti jelzőlámpás kereszteződés után a vasúti aluljáró előtt a hátsókerék-meghajtású autó megcsúszott a nedves úttesten. Helyszíni fotóinkat a cikk alsó részén találod.

Beton villanyoszlopnak csapódott

A sofőr férfi elvesztette uralmát gépjárműve felett, a Mazda keresztbe csúszott, felugratott a járdára, majd a bal oldalával egy beton villanyoszlopnak csapódott. A férfi beszorult a roncsba, őt a fővárosi hivatásos tűzoltók a bal első ajtó levágása után tudták csak kiszabadítani, majd átadták a mentőknek.

A helyszínen meghalt

Sajnos a Mazda sofőrjének nem lehetett megmenteni az életét, a helyszínen belehalt sérüléseibe. Ebben az autómodellben még nem volt ajtóba épített légzsák, azzal talán lett volna esélye túlélni az ütközést. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lezárták az utat

Az Egér utat az életmentés idejére a városközpont felé a Péterhegyi úttól teljes szélességében lezárták, a forgalmat elterelték, majd a helyszíni szemle alatt a belső sávban engedték a járműveket.

Sátorra is szükség volt a helyszínelésnél

Szinte rácsavarodot az oszlopra a Mazda

Nem sok maradt a sportautóból

Képek: BPK/G.K.