Szinte teljesen elzárta a külvilágtól Nagykovácsit a hó szombaton este. Adyligetnél elakadt a 63-as busz egyik járata, amely nem tudott felmenni a lejtőn. Emiatt közúton csak nagyon nehezen lehetett megközelíteni a települést. Többen a buszokon ragadtak.

Elakadt busz

Az elakadt busz miatt állt a kocsisor. A zsákfaluba igyekvő autósok is órákig vesztegeltek a Nagykovácsi úton. A 63-as buszon utazók egy része, míg tudott, taxival próbált hazajutni, de többen gyalog indultak el a település irányába. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Platós autóval vitték a helyieket

Kiszelné Mohos Katalin polgármester szombat este a Facebook oldalán közölte, hogy az egyik helyi lakos egy platósautóval indult el, hogy hazavigye Nagykovácsiba azokat, akik az elakadt járműveikben vesztegelnek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elakadt busz a Nagykovácsi úton

Forrás: Facebook/Kiszelné Mohos Katalin

Áramszünet

Közben a településen több helyen áramszünet volt, mert az egyik nagyfeszültségű vezetékre rádőlt egy fa. A munkálatok miatt a Nagykovácsi út egy részén teljes útzárat rendeltek el. Az E.on munkatársai a javítások alatt a település más részein, illetve Remeteszőlősön lekapcsolták az áramot. Végül az éjszaka folyamán  helyreállt az áramszolgáltatás.

Dolgoztak a hókotrók

A településen belül sem volt egyszerű a közlekedés. A mellékutcákból nem lehetett kijönni, annak ellenére, hogy a hókotrók folyamatosan dolgoztak.

Ónoseső Nagykovácsiban

2014. december elsején teljesen jégbe zárta az ónos eső Nagykovácsit. Este már nem volt áramszolgáltatás a faluban, később a település több helyén a vízszolgáltatás is leállt. A fák a jég súlyától kidőltek, hatalmas ágak estek az utakra, lehetetlen volt a közlekedés. 

Megbénult a település

Nagykovácsi azon a december 2-án megközelíthetetlenné vált. Sokan a kisebb utakon keresztül gyalogoltak Remeteszőlős irányába, ahol elérték a tömegközlekedést. Az utat a rendőrség, tűzoltóság lezárta, félóránként a sürgős eseteket konvojban engedték át, félve attól, hogy a leszakadó ágak összezúzzák a közlekedőket. Az áramszolgáltatás hiánya miatt a mobiltelefonok lemerültek, a házak többségében a fűtés is leállt.

Az Összefogás Napja

A település összefogott, együtt főztek és segítették egymást. 2015 óta minden évben megemlékeznek a 2014-es krízishelyzetről, a rendezvény az Összefogás Napja nevet kapta. A 2014-es drámai eseményekről ebben a cikkünkben írtunk.

Kiemelt kép: Nagykovácsi a hó fogságában – Forrás: Facebook