Ahogy korábban a Kékvillogó.hu is megírta, hétfőn este négy férfi esett a Tiszába, közülük ketten életben vannak, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai pedig jelenleg is keresnek két eltűnt férfit, akik  bele estek csónakjukból a Tiszába. A részben elsüllyedt csónakot időközben megtalálták, a rendőr-főkapitányság munkatársai pedig kiemelek.

Elsüllyedt a csónak

Egy fiatal és egy középkorú férfit ragadt magával a Tisza, akik tiszaburai lakosok voltak. Az egyikük három barátjával vágott neki az éjszakai horgászatnak. A csónakba ez idáig tisztázatlan körülmények között nagy mennyiségű víz tört be, ezért süllyedni kezdett.  A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ledöbbent a falu

Tiszabura polgármestere szerint egy szörnyű hírrel álltak szembe, amikor megtudták, hogy a két fiatal helyi lakosnak nyoma veszett. Farkas László azt mondta, jól ismerik a családokat, a fiatalabb férfinak hét testvére van, akik nagyon nehéz körülmények közt élnek.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Segélyt biztosítanak a családoknak

„Gyászmeneti segéllyel támogattuk a családokat, valamint az egyik rokon számára biztosítottunk üzemanyagot, aki hajóval indult az áldozatok keresésére. A fiatalkorú férfi édesanyja, bízik a legjobbakban, azonban próbáltuk felkészíteni őt a legrosszabb helyzetre is, hiszen három nap elteltével semmi életjelet nem mutat a két tiszaburai lakos. Az ilyesfajta helyzetben azonban minden szalmaszál reménynek számít a családoknak, ezért igyekszünk a tőlünk telhető legtöbb segítséget biztosítani” – mondta a szoljon.hu-nak Farkas László, Tiszabura polgármestere.

Imádkozik az édesanya

Az egyik eltűnt fiatal férfi, a 17 éves Pozák János. Édesanyja három napja imádkozik a mindenhatóhoz, hogy a Tiszában elmerült szeretett gyermeke élve előkerüljön. Ugyan sokak szerint erre már fikarcnyi esély sincsen, az anyai szív még bízik a csodában.

DNS-mintát kértek a rendőrök

„Most jöttem a hivatalból, mondtam a polgármesternek, hogy legalább csónakokat küldjenek le a Tiszához, hogy legyen valami esély. A rendőrök már elvitték a gyerek sapkáját, hogy DNS-mintát vegyenek róla. Tudom, hogy kevés esély van rá, de a végsőkig bízom benne, hogy a fiam élve előkerül. Hegesztőnek tanul, még előtte áll az egész élet” – mondta sírva Franciska a Blikknek.

Vásárolni ment az édesanya

Franciska a tragédia estéjén a boltba ment le a faluba, amikor észrevette a part felé száguldó mentő- és rendőrautókat. Őket követve tudta meg, hogy a fiáék borultak fel csónakkal. Az édesanya azt mesélte, hogy fia, János, három ismerősével ment horgászni hétfő este, a csónakjukba ekkor borult fel.

Egy családapa is eltűnt

A 32 éves Rostás Gyula, akit szintén elnyelt a folyó,  a szomszéd faluban, Pusztataskonyban élt két kisgyermekével és a feleségével. A családtagjai saját pénzükből intéztek motorcsónakot. Gyula családja azt mesélte, hogy a férfi imádta a horgászatot, mindene volt a pecázás.

Nem tudott úszni

„Tudjuk jól, hogy ezúttal nem szabályosan mentek fel a vízre a sötétben, de nem szabad ezért elítélni őket. Az elmondások szerint ketten ültek elöl, ketten pedig hátul, amikor az egyikük azt hitte, hogy folyik be a víz. Ekkor előre küldte a társát, amitől orrnehéz lett a csónak és ekkor már tényleg beömlött a víz. Ezután mindnyájan hátra siettek, amivel csak rontottak a helyzeten. Sajnos saját magukat süllyesztették el. Gyuszi könyörgött az életéért, hiszen nem tudott úszni, aztán elmerült” –mondta Fricz Sándor, a szerencsétlenül járt férfi unokaöccse.

Két férfit kórházba vittek

A kimenekült férfiakat a mentők a karcagi kórházba szállították. A részben elsüllyedt csónakot Szolnoknál találták meg, amit a rendőrök emeltek ki a vízből. Az eltűnteket a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai jelenleg is nagy erőkkel vízen és szárazföldön is keresik. Az esettel kapcsolatosan vízi közlekedés veszélyeztetése miatt büntetőeljárás van folyamatban.

Nincs hír az eltűntekről

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön azt mondta, eddig nem tudnak pozitív hírrel szolgálni a Tiszaburánál elsüllyedt csónak Tiszában elmerült két fiatal utasának sorsáról.  A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció