Kigyulladt egy elektromos kemence a maglódi Auchanban. A monori hivatásos és a gyömrői önkéntes tűzoltók is a helyszínen vannak.

Kicsaptak a lángok a kemencéből

Felcsaptak a lángok a maglódi Auchanban – értesült az Index. A pékség kemencéjéből csaptak ki a lángok, ezekben a percekben is oltják a tűzoltók. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Füst az épületben

Időközben kiderült nem az üzlet, csupán az üzletben egy elektromos kemence gyulladt ki. Amire a tűzoltók kiérkeztek, már lánggal égés nem volt, az épület viszont füsttel telítődött.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem sérült meg senki

Akik bent voltak, időben elhagyták az épületet. Jelenleg a monori hivatásos és a gyömrői önkéntes tűzoltók vannak a helyszínen, akik ellenőrzik és átszellőztetik az épületet. Jó hír, hogy nem történt személyi sérülés.

Leégett a Spar Szentendrén

A BudaPestkörnyéke.hu 2021 tavaszán adott hírt arról, hogy leégett a Spar szupermarket Szentendrén, a HÉV-végállomásnál. Azonnal 10 tűzoltóautó érkezett a helyszínre, de a lángok olyan gyorsan terjedtek, hogy végül 80 tűzoltó tudta csak megfékezni a lángokat. Veszélyben voltak a közeli üzletek és a MOL-benzinkút. A tűzoltók néhány óra alatt eloltották a hatalmas lángokat.

Félelmetes volt

„Óriási lángokkal égett az épület, félelmetes volt látni, hogy milyen gyorsan terjed a tűz, de azt is jó volt látni, hogy milyen sok hivatásos és önkéntes tűzoltó, a katasztrófavédelem munkatársai milyen tökéletes szervezettségben, gyorsan és szakszerűen dolgoznak” – mondta Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere csütörtök délelőtt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak. 

 Teljesen leégett a Spar

A polgármester azt is elmondta, hogy a Spar teljesen leégett, felújítani már nem lehet, egy teljesen új épületben kell gondolkodni.

Az egyik legforgalmasabb Spar volt

A leégett szupermarket a maga kategóriájában az ország egyik legforgalmasabb üzlete volt. A Spar vezetősége biztosította arról a polgármestert, hogy a leégett üzletben munkanélkülivé vált 38 alkalmazottnak továbbra is lesz állása, a többi szentendrei Sparban fognak dolgozni.

Ventilátor kozhatta a tüzet

A tűz okával kapcsolatban többen arról beszéltek, hogy a raktárban egy rossz ventilátor romolhatott el, állítólag már aznap délelőtt furcsa hangokat adott ki.

Messziről látszott a katasztrófa

A lángokat és a füstöt nem csak Szentendre szinte minden részéről, de Budapestről, sőt még Fótról is látni lehetett. A Katasztrófavédelem mobil laborja folyamatosan mérte a levegő károsanyag-tartalmát, de emberre veszélyes mennyiségű mérgező anyagot nem mutattak ki a környéken. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció