Sokkoló tűzeset történt a dél-pesti Szigetszentmiklóson kedd este. Kigyulladt egy faház, benne egy 68 éves férfivel. A lángok olyan gyorsan terjedtek, hogy a bácsi ruhája is kigyulladt, majd rászakadt az égő gerenda. Nem élte túl a tűzesetet.

A szomszédok riasztották a tűzoltókat, amikor látták, hogy ég a 68 éves rokkantnyugdíjas szomszéd hétvégi háza. Úgy lángolt, hogy a szomszéd ablakai is megrepedtek. A szemközt lakók elmondása szerint nagyon gyorsan leégett a faház.

Eiler Andrásné azt mesélte az RTL-nek, hogy amikor kiabáltak az ott élő férfinak, kiszaladt, de már égett rajta minden ruha. „Hiába szóltunk neki, hogy jöjjön el onnan, abban a pillanatban rászakadt egy égő gerenda és onnantól kezdve már nem tudtak rajta segíteni” – mondja a szemközt lakó asszony.

A mentők hiába érkeztek meg gyorsan, már nem tudták megmenteni a férfit. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a férfi olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett rajta segíteni.

Egy másik szomszéd szerint az okozhatta a tüzet, hogy a férfi a kályhatisztítás után rosszul rakhatta össze a füstelvezető csöveket.

A katasztrófavédelem arról tájékoztatta portálunkat, hogy a tűzoltók kiérkezésekor a ház már teljes egészében égett, a lángok további épületeket veszélyeztettek. A tüzet a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át az ingatlant. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének okát és körülményeit.

Dunaharasztiban is tűz volt

Csámpai Attila a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője arról tájékoztatta is a BudaPestkörnyéke.hu hírportált, hogy kedden délelőtt egy másik tűzeset is történt az agglomerációban. Dunaharasztiban, a Dankó Pista utcában gyulladt ki egy melléképület. A tűzoltók kiérkezésekor az épület már teljes egészében égett, a lángok a családi házat is veszélyeztették. A tüzet délegyházi önkéntes és a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók oltották el, majd átvizsgálták az ingatlant.

Fotók: A katasztrófavédelem a szigetszentmiklósi helyszínen készült felvételei