A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szerint az M1 tévé Karácsony Gergely főpolgármesterrel készített interjúja vállalhatatlan volt és szerencsének tartja, hogy nem a választások előtt készült, mert akkor még kevesebb fideszes polgármester és képviselő lenne.

A budapesti és agglomerációs ügyekért is felelős államtitkár ezt írta Twitterén: „Jó, hogy nem a választás előtt készült az M1 Karácsony interjú több ellenzéki, kevesebb fideszes polgármester és képviselő lenne, érthetően. Sokszor éri méltatlan támadás a köztévét, de ez a tegnapi vállalhatatlan volt. Vállalhatatlan a főpolgármester és a budapestiek felé.” – írja az államtitkár az állami tévéről.

Fürjes Balázs – Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár – Forrás: Twitter/Fürjes Balázs

Karácsony Gergely főpolgármestert megválasztása óta először meghívta az M1 a stúdióba. Erre is azért került sor, mert a főpolgármester szóvá tett, hogy nem hívják a közmédiába. A sajnálatos médiatörténeti eseményt produkáló riporter nagyon kemény akart lenni a főpolgármesterrel.

A riporteri kérdéseket az alábbi videóban vágta össze az Index. A médiaiskolákban biztosan negatív példaként fogják majd tanítani, hogyan kell durván lekezelő, feleslegesen aggresszív interjút készíteni úgy, hogy a riporter örökre nevetséges marad, az internet ugyanis nem felejt.

Az interjú végén a műsorvezető még azt is hozzátette a főpolgármesternek címezve, hogy „Találkozunk majd a biciklin”. Karácsony Gergely végig higgadt volt, mosolygott, érezte, hogy ez a riporternek a nagy pillanata, sokáig, sokan fogják nézegetni ezt a videót, röhögve, elszörnyülködve. A főpolgármester a végén csak annyit mondott: „Szuper volt.”

Több portálon is reagáltak az interjúra, általában mindenhol arról írtak, mennyire kínos volt az egész a közszolgálati tévére nézve. Az állami hírügynökség egy visszafogott tudósítást hozott le a kedd esti beszélgetésről, ezt itt mi is megírtuk.

A kínos beszélgetés összevágott kérdéseit alább, a teljes interjút pedig ide kattintva lehet megnézni.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely, főpolgármester – Forrás: hirado.hu