Vádat emeltek a férfi ellen, aki 2018 áprilisában megölte, majd elásta üzlettársát az áldozat Csepel-szigeti otthonának kertjében – közölte a Pest Vármegyei Főügyészség csütörtökön.

Üzlettársak voltak

A vádirat szerint az elkövető és a sértett üzlettársak voltak. 2018 áprilisában a sértett megjelent a vádlott Csepel-szigeti lakcímén azért, hogy együtt Németországba utazzanak autóvásárlás céljából.

Lelökte a lépcsőn

Miközben a vádlott házában reggeli kávéjukat fogyasztották összevitatkoztak, amelynek során korábbi sérelmeik is felszínre kerültek. Az egyre hevesebb vita során a vádlott a házból nyíló garázsba vezető lépcső tetejéről meglökte a sértettet, aki attól a lépcsősor aljára esett és fejét beverte a térkőburkolatú talajba. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Vassal ütötte

Az elkövető ezt követően magához vett egy betonvas darabot és azzal többször is fejen ütötte az esés után éppen felkelni szándékozó sértettet. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett el a bántalmazás során, hogy igen rövid időn belül életét vesztette.

Elásta a kertben a holttestet

A vádlott ezt követően a sértett holttestét egy talicskába tette és az ingatlan hátsó részében lévő, korábban komposztálás céljából kiásott gödörhöz vitte. Ott átkutatta a holtest ruházatát, kiürítette zsebeit, az azokban talált értékeit megsemmisítette, majd a tetemet a gödörbe dobta és eltemette.

15 évet kaphat

Új információ, hogy a Pest Vármegyei Főügyészség az elkövető ellen emberölés bűntette miatt most vádat emelt. Ha a bíróság kimondja a bűnösségét, akár 15 év börtönt is kaphat.

Titokzatos módon eltűnt

Ahogy azt korábban megírtuk egy bizonytalan információ jutott egy ráckevei nyomozó fülébe az évek óta eltűntként keresett férfival kapcsolatban. „Úgy tudom…”-mal kezdődött a mondat, amiből a nyomozók végül 12 nap alatt megtalálták a holttestet és a tettest. Kiderítették, az állítólag megölt, 2018 óta nem látott holland üzletembert évtizedes baráti és üzleti kapcsolat fűzte össze későbbi gyilkosával. Itthon és Németországban is volt közös cégük. Feleségével, gyermekeivel, rokonaival évekkel azelőtt megromlott és meg is szűnt a férfi kapcsolata.

Új információ

Az eltűntként keresett férfi felkutatása érdekében a rendőrök mindent megtettek, ám a holland és a német hatóságoktól is nemleges válasz érkezett ismert és lehetséges tartózkodási helyeiről. Az új információként beesett, az elásott test hollétére vonatkozó adat alapján a nyomozók úgy döntöttek, megnézik a szigetszentmártoni ingatlant. 

Kiszagolta a rendőrkutya

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai első szóra csatlakoztak, szerszámokkal és markolóval érkeztek a címre. A terepkutatást végző tetemkereső kutya egyértelmű jelzést adott, a területet aztán géppel és kézzel tisztították meg. Közel három órával később került elő egy emberi koponya. Az egy méter mélyről kiásott maradvány kiemelése után a holttest többi részét is felszínre hozták.

Ütésnyomok a koponyán

A koponya vizsgálatakor az orvos szakértő három olyan sérülést talált, amelyek nagy erőbehatásra keletkezhettek. A halántéktáji, a bal falcsonti sérüléssel és a nyakszirttáji töréssel kapcsolatban vélelmezte az eszközös ütést, a balesetszerű kialakulást valószínűtlennek ítélte.

Kiemelt kép: Az elásott holttest kiemelése – Forrás: Rendőrség