Négy gyalogost gázolt el egy piroson áthaladó autós csütörtök reggel a Margit körúton. A mentők két embert szállítottak kórházba. A hírt a 2. kerület polgármestere közölte.

Gázolás Budán

„Ma reggel a kerületi rendőrkapitányság tájékoztatása szerint négy gyalogost elütöttek a Margit körút 3. szám előtti gyalogátkelőn, egyikük súlyosan megsérült” – írja Facebook oldalán Őrsi Gergely 2. kerületi polgármester. A tájékoztatás szerint a sofőr piroson hajtott át.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Biztonságos közlekedés

„Minden közlekedésbiztonsági akciónkra, a szondáztatásra, a fokozott rendőri jelenlétre is azért van szükség, hogy mindenki biztonságosan elérhesse úti célját. Bízunk a sérültek gyors gyógyulásában” – írta a polgármester.  

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Két sérült

A balesettel kapcsolatban az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a Telexnek azt írta, a helyszínről egy nőt és egy férfit szállítottak kórházba. Mind a ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Kerülgetni kell az autókat

„Ez a zebra egy csődtömeg, öt lámpaváltásból minimum egynél beragad valami idióta, mert nagy ívben leszarják azt a KRESZ szabályt, ami tisztán, és világosan kimondja, hogy ha nem garantált, hogy el is tudja hagyni, rá sem mehet a zebrára. Ritka nagy öröm ezeket a pofátlan tahókat kerülgetni” – írja az egyik kerületi lakos a polgármester oldalán.

Sebességhatár

A hozzászólók szerint a Margit körút érintett szakaszán csökkenteni kellene a sebességhatárt  gyorsabban közlekednek az autósok. „Tisztelt Polgármester úr, esetleg a sopánkodás helyett át lehetne terveztetni a környék közlekedését, hogy ne mehessenek át tipikusan 50-60-70 km/h-val a gépjárművek itt. A hídon 40 a megengedett sebesség, a Margit körúton miért indokolt, hogy 40-nél több legyen a tényleges sebesség? Tényleges 40-es sebesség mellett a közlekedési zaj és a balesetek súlyossága is drasztikusan csökkenhetne”.

Gyorshajtók a 13. kerületben

Angyalföldön, a Lehel utcában 2024. január 20-án négy óra leforgása alatt a rendőrautóban elhelyezett sebességmérő készülék 140 olyan gépkocsit rögzített, ami átlépte a megengedett sebességhatárt – írják a rendőrség oldalán.

400 ezres bírság

Ezek az autósok közigazgatási bírságra számíthatnak. A rekorder a megengedett 50 helyett 137 km/h-val közlekedett. Gyorsaságáért 390 ezer forint közigazgatási bírsággal sújtja a hatóság.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Őrsi Gergely