Érden 2024. április 1-jétől bővülnek a Volánbusz helyi járatain igénybe vehető utazási kedvezmények: a közalkalmazottak, a 14 éven aluliak és a 65 éven aluli nyugdíjasok is díjmentesen utazhatnak. Emellett az országbérlet, a Pest vármegyebérlet, a Pest Vármegye24 és a Magyarország24 napijegy is felhasználható helyi utazásra.

Átalakul a helyi buszközlekedés

A helyi autóbuszos közszolgáltatást megrendelő érdi önkormányzat közgyűlési határozata alapján jelentősen átalakul a település helyi közlekedésének tarifarendszere. Április 1-jétől díjmentesen utazhatnak a 738-as és a 746-os jelzésű érdi helyi járatokon a 14 év alatti gyermekek a 14. születésnapjuk betöltéséig, az Ellátottak utazási utalványával rendelkező, 65 év alatti nyugdíjasok, valamint a közalkalmazottak. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Csak igazolvány kell

Utóbbiak, köztük az érdi bölcsődék, óvodák, általános és középiskolák dolgozói, illetve a tűzoltók, az egészségügyi dolgozók, a szociális szféra munkavállalói és a rendőrök személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány együttes bemutatásával vehetik igénybe díjmentesen a szolgáltatást.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Érvényesek lesznek az országos és megyei bérletek is Érden

Az országbérlet, a Pest vármegyebérlet, illetve a Pest Vármegye24 és a Magyarország24 napijegy szintén érvényes az érdi helyi járatokon április első napjától. A Volánbusz a szolgáltatási színvonal folyamatos emelésével igyekszik támogatni az önkormányzat erőfeszítéseit a közösségi közlekedés igénybevételi arányának növelése, a közúti forgalom és a környezetterhelés csökkentése érdekében – írja a Volánbusz a szerkesztőségünknek küldött közleményében.

Mercedes buszok

Érd helyi autóbuszvonalain a 2019-ben beszerzett, Setra S 415 típusú autóbuszok mellett 2021-ben és 2023-ban forgalomba állított, MAN Lion’s City GL (A23) és Mercedes-Benz Reform típusú járművek szállítják az utasokat. Az utazási kedvezményekről és a jogosultság igazolásával kapcsolatos tudnivalókról a Volánbusz honlapján található részletes információ. Az ország- és vármegyebérletekről, valamint a Vármegye24 és Magyarország24 napijegyről az ujtarifa.hu oldalon lehet tájékozódni.

Több településen ez már működik

Az ország- és vármegyedíjtermékek egyre több település helyi közlekedésében használhatók utazásra: Zalaegerszegen ország- és Zala vármegyebérlettel, Esztergomban országbérlettel és Komárom-Esztergom vármegyebérlettel, valamint Magyarország24 és Komárom-Esztergom Vármegye24 napijeggyel is igénybe vehetők a helyi járatok. 

A HÉV-re is jók az úk bérletek

Budapesten a BKK járatain ország- és Pest vármegyebérlettel, a Volánbusz agglomerációs vonalain ország- és Pest vármegyebérlettel, valamint Magyarország24 és Pest Vármegye24 napijeggyel is lehet utazni akár vonattal vagy HÉV-vel is. Szegeden helyi bérlettel kombinált országbérlet, illetve Csongrád-Csanád vármegyebérlet vásárolható. Azon településeken, ahol a helyi szolgáltatást a Volánbusz helyközi autóbuszai is ellátják, a járatok helyi szakaszán is elfogadják az ország- és vármegyedíjtermékeket. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció