Új vasúti összeköttetés indul Budapest-Bécs (Wien Hbf.) – Brünn (Brno hl.n.) -Prága (Praha hl.n.) útvonalon július 31-től naponta kétszer, Csehország legnagyobb magántulajdonú vasúttársasága, a RegioJet által.

A RegioJet járatai Közép-Európában versenyképes alternatívát nyújtanak a nemzetközi közúti és vasúti személyszállítás területén az üzleti és turisztikai céllal utazók számára egyaránt.

Az új útvonalon a magyarországi üzemeltető a szintén magánkézben levő Continental Railway Solution Kft. lesz.

A legkedvezőbb egyirányú jegyek Budapest és Bécs (Wien Hbf.) valamint Budapest és Brünn (Brno hl.n.) között 9 EUR-tól indulnak, míg Budapest és Prága (Praha hl.n.) főpályaudvara között 16 EUR-tól elérhetőek online a www.regiojet.com, valamint a www.continentaltrain.com oldalakon keresztül.

A RegioJet járatok budapesti indulásának célja a vasúti utazás előnyeinek  kihangsúlyozása, a kedvező jegyárakon, és a minőségi fedélzeti szolgáltatásokon keresztül Közép-Európa népszerű nagyvárosai között. Mindezt modern, utasbarát, 21. századi környezetben a RegioJet mottójának megfelelően: Legjobb szolgáltatást a legkedvezőbb árakon.

Ingyenes kávé és további fedélzeti szolgáltatások az utazás során

A megváltott menetjegyek minden kocsi osztályon és minden esetben tartalmazzák a helybiztosítást, illetve a nyomtatott sajtótermékek, valamint a nagysebességű internet elérés használatát is, ezáltal biztosítva a kényelmes és minőségi utazás élményét.

A RegioJet Budapest-Bécs (Wien Hbf.) –  Brünn (Brno hl.n.) – Prága (Praha hl.n.) és vissza útirányon közlekedő járatain a következő négy kocsiosztályra lehetséges jegyet váltani:

1. Low-cost, 2. Standard, 3. Relax, 4. Business.

A Standard osztályon található Astra kocsik ülésbe épített multimédiás képernyőkkel rendelkeznek, amelyeken keresztül szórakoztató csatornák, valamint változatos zenei válogatások teszik színessé az utazás perceit. A Standard, Relax valamint a Business osztályokon az utazók számára térítésmentesen kávét, valamint frissítő ásványvizet szolgálnak fel az út során. Valamennyi kocsiosztályon utazó utas számára lehetőség nyílik online rendelni a helyben felszolgált ételek és snack-ek közül, mindezt rendkívül kedvező árakon