Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt október 17-én, hétfőn este fél 10 körül a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőreit a Margit hídra riasztották, mert egy lány a Dunába akarta vetni magát. A fiatal már a korláton kívül ült, egy arra járó férfi tartotta vissza őt, míg meg nem érkezett a segítség. A mentésről akkor felvétel is készült, most pedig újabb drámai képsorok láttak napvilágot.

Testkamera rögzítette

Mint megírtuk a Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalára került fel az a videó, amelyben a rendőrök egy 19 éves lányt mentenek meg a budapesti Margit hídon: a rendőrök éjszaka egy fiatal járókelő segítségével húztak vissza a sokkos állapotban lévő lányt a híd korlátjáról. Az életveszélyes jelenetet az egyik egyenruhás testkamerája rögzítette.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Járókelő próbálta visszatartani

A budapesti rendőrök este tíz óra felé kaptak riasztást, hogy egy lány bele akar ugrani a Dunába, azonban egy járókelő átmászott hozzá a korláton és próbálja visszatartani.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nagyon sok rendőr ment a helyszínre

A bejegyzés szerint a járőrök három kerületből perceken belül odaértek a hídra, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vízirendészei pedig a folyón figyeltek és álltak készenlétben, ha a lány mégis leugrana.

Sokkos állapotban volt a lány

A nyilvánosságra hozott videóban jól hallatszik, a 19 éves lány sokkos kiabálása. A felvételen az is látszik, hogy a rendőrök mindent elkövetnek, hogy megmentsék. A kezét fogva és egy derékszíj segítségével próbálják felhúzni.

Egyik rendőr a kőfalra mászott fel

„Egy másik járőr a kőfalra mászott fel és ragadta meg a lány karját, míg kollégája a korlát alatt a lány lábát fogta meg. Az egyenruhásoknak és civil segítőjüknek végül együttes erővel sikerült visszaemelni a 19 éves fiatalt, aki sokkos állapotban küzdött ellene, hogy megmentsék. Mentőt hívtak hozzá, kórházba vitték” – olvasható a rendőrség közleményében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A korábbi videó:

A térfigyelő kamera is rögzítette az eseményeket

“Ahogy ígértük, megmutatjuk a térfigyelő kamera szemszögéből azt a küzdelmet, melyben egy fiatalember, sok-sok járókelő, és rendőreink megmentették egy kétségbeesett fiatal lány életét. Holnap pedig bemutatjuk nektek Lukács Rolandot! Ő az a fiatalember, aki átmászott a Margit híd korlátján és megfogta a 19 éves lány kezét, amíg kollégáink oda nem értek, írja posztjában a rendőrség.”  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a pedig a felvétel:

Kiemelt kép: részlet a videóból – Forrás: police.hu