Nem csökken a koronavírus miatt elhunytak száma, a legfrissebb adatok szerint az elmúlt 24 órában 183-an haltak meg. Ez azt jelenti, hogy a járvány kezdete óta már 8 ezer 282 beteg halt meg a vírus szövődményei miatt. A szenteste érvényes korlátozásokról hétfőn dönt a kormány.

2 ezer felett az új fertőzöttek száma

2 141 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 305 130 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

183 halott

Elhunyt 183 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 8 282 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 102 962 fő, az aktív fertőzöttek száma 193 886 fő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Eddig így alakult a halálesetek száma

517-en vannak lélegeztetőgépen

Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 22%-a budapesti. 7 097 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 517-en vannak lélegeztetőgépen.

Csökken a fővárosi fertőzöttek száma

Vasárnap Merkely Béla a Hír tv-ben arról beszélt, hogy Budapesten jelentősen csökkent a fertőzöttek száma. Jelenleg a legtöbb új esetet Északkelet Magyarországon azonosítják, valamint növekszik a Dunántúlon azonosítottak száma is.

Merkely támogatja a feloldást

A Semmelweis Egyetem rektora azt mondta, ő személy szerint támogatja, hogy szenteste valamilyen formában feloldják a kijárási tilalmat.

Csak kisebb vendégség legyen

A professzor szerint karácsonykor nem szabad elhanyagolni az idősebb családtagokat, ezért azt javasolja, hogy kisebb csoportokban, rövid időre és maszkban igenis látogassák meg a családtagok a nagyszülőket.

Ma dönt a kormány

Orbán Viktor 2 hete jelentette be, hogy december 21-én dönt a kormány arról, hogy szenteste milyen korlátozások lesznek érvényben.

Szilveszterkor maradnak a korlátozások

A miniszterelnök már korábban bejelentette, hogy a kormány úgy döntött, hogy szilveszterkor érvényben maradnak a korlátozások, vagyis 20 óra után senki nem mehet az utcára.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Komka Péter