Szigetszentmiklós térségében ráfutásos baleset történt az M0-ás autóúton. Egy autó beleütközött egy kamionba. Közben arról érkezett hír, hogy nagy mennyiségű kábítószert találtak a hatóságok egy autóban.

Szigetszentmiklós közelében történt

Az utoléréses baleset hétfő reggel történt az M0-ás autóút 21. kilométerénél, Szigetszentmiklós közelében.

Hátulról kamionnak ütközött

Egy autó hátulról beleütközött egy kamionba. A román rendszámú járművel egy trélert vontattak, amivel egy kisteherautóra rakott autót szállítottak.

37 milliót érő drog

Közben a NAV munkatársai egy 30 éves bolgár férfi autójában lefoglaltak 37 millió forint értékű kábítószert.

Nagy mennyiségű kábítószer

A férfi ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya folytat eljárást, különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Másfél kiló kábszer

A férfi gépkocsival jelentkezett belépésre a Röszke Határátkelőhelyen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az autó átvizsgálása során több rejtekhelyről 33 vákuumfóliázott csomagban, összesen 14805 gramm növényi törmeléket találtak és foglaltak le.

Marihuána lehetett

Az elsődleges teszt szerint a lefoglalt anyag marihuána, melynek feketepiaci értéke 37 millió forint.

Marihuána hatása

A cannabis hatását általában hamar lehet érezni. Ilyen a gyorsabb szívverés, különböző érzékszervi zavarok. Körülbelül 30 percen belül eléri a maximális hatást. A következő órákban azonban teljesen elmúlik a hatása ezért a függők folyamatosan szívnak és folyamatosan adagolják a szervezetükbe a drogot.

Pusztítja az ondót, menstruációs zavart okoz

Az ondósejtek szerkezetének eltorzulása szintén a marihuána hatásai közé tartozik. Ehhez nem kell évekig szívni, mivel még a csekély mennyiség is veszélyezteti ideiglenesen a férfiaknál a gyermeknemzési képességet. A nők esetében a cannabis hatóanyaga a menstruációs ciklust zavarhatja meg. A THC hatóanyag az idegsejtek működését teszi nehezebbé, ezért a szellemi képességek jelentősen csökkennek.

Belépő drog

Belépő drognak hívják, mert testünk miután toleranciát igyekszik mutatni a droggal szemben, egyre több és egyre keményebb drogokra tart igényt ugyanahhoz a „kellemes” érzés eléréséhez. Előbb-utóbb ez a folyamat egy keményebb kábítószerhez vezet.

Kiemelt kép: Az M0-áson történt balesetnél készült felvétel – Fotó: MTI/Mihádák Zoltán