Információink szerint csütörtökön délután a zuhogó esőben öt munkás közlekedett egy Peugeot 306-ossal a 4601-es úton, az M0-s felől Gyál felé. A krosszpálya magasságában egy telephelyhez közeledtek, a sofőr pedig lassított, majd indexelni kezdett.

Kanyarodni kezdett a teherautó

A telephely kijáratánál eközben balra kanyarodási lehetőségre várt egy Iveco sittszállító teherautó. Vezetője balra nézett, látta, hogy a Peugeot lassít, indexel, ezért jobbra is benézett, aztán gázt adott és megkezdte a kanyarodást az M0-s felé. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Totálkáros lett a Peugeot

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Meggondolta magát a sofőr

A Peugeot sofőrje időközben azonban meggondolta magát és mégis egyenesen haladt tovább, így sajnos a teherautó éppen a személyautó oldalába kanyarodott. A nagy erejű ütközéstől a Peugeot áttért a bal oldalra, ahol szerencsére senkivel sem ütközött, majd az árokba csúszott.

Csúnyán összetört az autó

Beszorult a roncsba

Az öt utas közül a jobb elöl és jobb hátul ülő férfi beszorult, őket a fővárosi tűzoltók a mentőkkel közösen emelték ki a roncsból amelynek jobb oldala szinte teljesen eltűnt. Az elöl ülő utas megúszta könnyű sérüléssel, ahogy a sofőr és a bal hátsó utas is, a jobb hátsó utast viszont életveszélyes állapotban szállították kórházba, nem biztos, hogy túléli a balesetet.

Lehet, hogy nem volt bekötve

A biztonsági öve a helyén volt, így elképzelhető, hogy nem volt bekötve, de ezt a helyszínen nem lehetett kideríteni, mivel a tűzoltók vagy a mentők is kikapcsolhatták azt és ez még olyan régi Peugeot modell, amelyben az öv egy rugó segítségével visszahúzódik a helyére.

A sofőr és a bal hátsó utas megúszta

Benyomta az autó oldalát az utas ölébe

Az viszont biztos, hogy a B oszlopot a teherautó eleje benyomta az utas ölébe, ezért szorult be és sérült meg ilyen súlyosan. Az ötödik utas nem sérült meg egyáltalán, ő a helyszínen is maradt.

A teherautón csak egy karcolás látszik

Megrendült sofőr

A teherautó vezetője rutinos sofőrnek számít, több mint 10 éve vezet teherjárműveket, ő is sértetlen maradt, de eléggé megrendülten álldogált az út mellett, láthatóan megviselte a súlyos baleset. A mentés idejére teljesen lezárták a Kőrösi utat Gyál és az M0-s lehajtó között, a helyszínelés ideje alatt váltakozva haladhatott a forgalom. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.