Most vasárnap az autósok visszakapnak egy majdnem 2 kilométeres szakaszt az M0-s autóúton – adta hírül a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt.

November 24-én, vasárnap a Szigetszentmiklósi csomópont térségében az M1 autópálya felé vezető oldalon két sávon egy közel 2 km-es szakaszt véglegesen visszaadnak a közlekedők részére, ezzel egyidőben az érintett szakaszon a közút kezelője, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megkezdi a Budapest felé vezető oldalon a terelés felszámolását – írja a NIF.

A munkálatok befejezését követően lényegesen gyorsabb és kényelmesebb lesz a csomópontban a fel- és lehajtás. A Budapest felé vezető oldalon is szélesebb forgalmi sávokon lehet majd haladni, és leállósáv is rendelkezésére áll majd a műszaki hiba miatt megállni kényszerülőknek.

Ahogy azt korábban írtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon, az M0-ás Magyarország legbalesetveszélyesebb útja. A sok ütközés egyik oka pont az állandó felújítás.

A déi szektorban zajló felújítási munkák miatt, a teljes autóútnak csak az egyik oldala járható kétszer két sávon. Rengeteg a sávelhúzás, ezek nem mindig egyértelműek, zavaró, hogy a sárga segédvonalak mellett a korábbi, fehér jelzések is jól látszanak az aszfalton. Mindemellett a sztráda kanyarog, a sávok szélessége folyton változik. Egy kamion mellé bekeveredni a sevelhúzásos kanyargós részen meglehetősen barátságtalan pillanat.

Az M0-ás déli szektorában vasárnap átadásra kerülő felújított szakasszal talán némileg csökkenni fog a balesetek száma az M0-áson.

Kiemelt kép: Az M0-ás felújított, átadásra kerülő szakasza – Forrás: NIF Zrt.