Halálos vasúti baleset történt Sződligetnél vasárnap késő este. Gyorsvonattal ütközött egy személyautó, amelynek mindkét utasa a helyszínen meghalt.

Egy személyautó a vasúti sínekre hajtott Sződliget és Vác között. A benne ülő két ember a helyszínen életét vesztette, amikor a Prágából érkező gyorsvonat elgázolta a járművet.

A rendőrség azt írja, egyelőre ismeretlen körülmények között Vác külterületén a vasúti sínekre hajtott egy Václiget irányából közlekedő Suzuki vasárnap 22 óra 10 perc körül.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A nemzetközi gyorsvonat már nem tudott megállni, az autót elütötte, a benne ülő vezető és utasa életét vesztette. A Budapestkörnyeke.hu agglomerációs hírportál úgy tudja, 800 métert tolta  és teljesen maga alá gyűrte a szerelvény az autót. Egy idős házaspár a helyszínen életét vesztette.

A Balesetinfo Facebook oldalán a környéket jól ismerő internetező a baleset helyszínéről ezt írta: „Ott nincs csapórúd, és ahogy jövünk fel a vasútra, az őrház takarja a síneket, meg dombon van fenn az átjáró. Itt 120 – as a pálya, vagyis ha nem néz körül, és lendületből jön a kocsi észre se veszi a vonatot ami 33 métert tesz meg másodpercenként.”

Két hónapja is hasonló baleset történt

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon megírtuk, ezen a vonalon alig két hónappal ezelőtt hasonló baleset történt. Akkor a vasúti átjáró tilos jelzése ellenére hajtott át egy autó a vágányokon, hárman haltak meg. Akkor a Varsó felől a Nyugati pályaudvarra tartó Báthory EuroCity ütközött össze a személygépkocsival. 

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu