A kerület polgármestere intézkedett: visszavitte az illegálisan lerakott hulladékot eredeti tulajdonosának. A cég azonnal reagált, elnézést kért, sőt: tett egy felajánlást is a kerület érdekében!

Illegális szemét

A nagyvárosokban sajnos gyakori, hogy a felgyülemlett szeméttel nincs mit kezdeni. Rendszeresen előfordulnak illegális szemétlerakások, amikor egy közterületen valaki egyszerűen kidobja a hulladékot, bajlódjon vele más. Ezúttal szerencsére nem ez történt. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Vissza a feladónak

Történt ugyanis, hogy a 2. kerületi polgármester, Őrsi Gergely figyelmét felhívták több zsák hulladékra a Bimbó úton. Ő azonnal intézkedett, és visszavitték a szemetet az eredeti tulajdonosának.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A 2. kerületi gyakorlat

„Sajnos továbbra sem ritka az illegális szemétlerakás, bár bízom benne, hogy egyre kevesebb ilyen esetben kell eljárnunk” – kommentálta a történteket. Leírta a 2. kerületi gyakorlatot is: az ilyen hulladékkupacok esetében mindig igyekeznek megtalálni, honnan is érkezhetett, és amikor ez sikerül, visszaviszik eredeti tulajdonosának, miközben megindul a megfelelő eljárás.

A papírszemét buktatta le

Így tettek most is. De honnan tudták meg, kinek a szemete lehetett? Nos, a polgármester szerint „tömérdek bizonyíték és iratok egész sora feküdt az illegálisan lerakott szemét részeként az utcán”, így meg lehetett állapítani, melyik cégtől származik a hulladék.

Ültessenek fákat!

A cégnek felajánlotta a polgármester, hogy inkább vegyenek részt egy-egy közösségi takarításon, esetleg ültessenek fákat, Miyawaki-erdőt. „Ezzel jót is tesznek, és pozitív reklámértéke is lehet hasonló akcióknak” – fogalmazott Őrsi Gergely.

A költözésnél keveredett el a szemét

Nem maradt el a válasz sem: a bejegyzés alatt péntek este megjelent a cég sajnálkozó reagálása az esetre. „Sajnálattal olvastuk a fenti bejegyzésben, hogy Bimbó úti irodánk költöztetésekor néhány zsák véletlenül, tudtunkon kívül a közterületre került” – írták.

Köszönik a gyors intézkedést

Hozzátették, hogy nem illegálisan akarták azokat lerakni, köszönik a gyors intézkedést, a zsákok visszakerültek hozzájuk, gondoskodtak azok megfelelő tárolásáról.

Csatlakoznak a közösségi takarításhoz

„Egyetértünk abban, hogy kiemelten fontos környezetünk védelme és tisztán tartása, ezért Polgármester úr javaslatának megfelelően szívesen csatlakozunk a Kerület által szervezett közösségi takarításhoz, erdőültetéshez!” – írták. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció