Újabb fordulót vett a Budapest-bérletek ügye. Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár utóda, Nagy Bálint a jelenlegi közlekedési államtitkár friss posztja kiverte a biztosítékot. Vitézy szerint, Nagy Bálint durván Budapest-ellenes, ráadásul egyáltalán nem látja át az ország közlekedését, Budapest és környékének infrastruktúráját és annak országos szerepét pedig végképp nem érzékeli a Keszthelyről a minisztériumba ültetett fiatal politikus. Érdemes megnézni a kisvárosi polgármesterből lett, országos közlekedési szakértővé avanzsált Nagy Bálint Budapest-ellenes állításait és Vitézy Dávid arra adott válaszait.

Kiosztotta Vitézy az utódját

Nagy Bálint közlekedési államtitkár így fogalmazott a közösségi oldalán a Budapest-bérlettel kapcsolatban: “A vita elvekről szól. Arról, hogy a Főváros közlekedése nem a vidék rovására, hanem csak azzal összhangban fejleszthető. Ma nem ez a helyzet.” A poszt alatt Nagy Bálintot kiosztotta a fideszes előde, Vitézy Dávid, aki hozzászólását úgy írta alá, hogy korábbi közlekedési államtitkár. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Példátlan Budapest-ellenesség

Vitézy így válaszolt Nagynak: “Ön Lázár János közlekedésért felelős államtitkáraként teljes tájékozatlanságáról és példátlan Budapest-ellenességéről adott tanúbizonyságot ezzel a poszttal. A Főváros közlekedése nem a vidék rovására fejlődik, ez az alapállítása is tévedés, illetve egész pontosan a fordítottja igaz: Lázár János az elmúlt egy évben módszeresen leállította az összes budapesti kormányzati fejlesztést, szétverte a Budapest Fejlesztési Központot és visszamondta az elnyert európai uniós forrásokat is a fővárosi vasúti rendszer és pályaudvarok fejlesztésére. Tehát, ha valami történt, az a vidék fejlesztése a Főváros rovására és nem fordítva.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Igazságtalanság, hogy a matróra Budapest pénzt kap

Nagy Bálint így fogalmaz azzal kapcsolatban, hogy nem akarják Budapestnek adni a Metro üzemeltetéséért eddig is fizetett 12 milliárdot: “Ez nem a Budapest-vidék ellentét mesterséges szítása, ahogy Ungár Péter főpolgármester-jelöltje szereti mondani hivatalosan még be nem vállalt kampányában. Ez egy évtizedek óta létező igazságtalanság, amit kezelni kell. Nem Budapest rovására, de a vidék javára!”

Vitézy Dávid főpolgármester lehet

Itt érdemes megállni egy pillanatra, hiszen a fideszes államtitkár nem nevezi néven Vitézy Dávidot, amikor főpolgármester-jelöltről ír. A kormánypárt jelöltjét márciusig fogják megnevezni, ezt Orbán Viktor mondta. A jelenlegi hírek arról szólnak, hogy a Fidesz azt szondázza, mit szólnak Vitézy jelöléséhez a jobboldali budapesti szavazók, ha átmegy rajtuk, a Fidesz beáll mögé. Vélhetően így lesz, hiszen a HírTv mindenre elszánt megmondó emberei nagyon pozitívan beszélnek Vizézyről és az LNP vezetőjéről, Ungár Péterről, aki egyébként Orbán Viktor bizalmasának Schmidt Máriának a fia. És akkor most vissza a Budapest-bérlethez.

Nincs tragédia

A jelenlegi közlekedési államtitkár, a Keszthelyről a minisztériumba ejtőernyőzött Nagy Bálint így fogalmaz a Budapest-bérlet megszüntetésével kapcsolatban: “Tragédia pedig nincs, hiszen, ha valaki március 1-e után MÁV, Volán vagy HÉV járművön szeretne utazni, akkor egyszerűen megveheti a vármegye vagy országbérletet, ami tökéletesen működik, bátran mondom, hiszen immár 4 milliót vásároltak meg az utasok.” 

Fogalma sincs a közlekedésről Nagy Bálintnak

Vitézy ezt követően érezhetően felhúzza magát és kiosztja az utódját: “Ön azt írja, hogy tragédia nincs, utazzanak az utasok vármegyebérlettel. Államtitkár úr! Kérem, legalább a saját maga által felügyelt területen tájékozódjon. Azt írja a MÁV honlapja, hogy: “HÉV-vel Budapestre vagy Budapestről történő utazás esetén a fővárosi szakaszra külön jeggyel vagy bérlettel kell rendelkezni, a Pest vármegyebérletek és az országbérletek csak a közigazgatási határtól/határig érvényesek.” 

Bliccelésre buzdit a jelenlegi államtitkár

Vitézy szerint a jelenlegi közlekedési államtitkár bliccelést javasol az utasoknak, amikor “tragédia nincs” felkiáltással ezt a terméket ajánlja számukra Budapesten belül. “Megjegyzem, ha véletlenül ki is terjesztik a vármegyebérletek érvényességét a HÉV-ek és Volánbuszok budapesti szakaszára márciusig, az a problémákat nem oldja meg: hisz a budapestiek, a Csepelről, Békásmegyerről, Cinkotáról és számos más városrészből kék Volánbuszokkal és hévekkel ingázók számára ez így kétszer annyiba kerülne, mint ma. Hisz a budapesti utasok ma egyetlen bérlettel, a Budapest-bérlettel utazhatnak ezeken a járatokon és a metrókon, villamosokon is. Ha a hévekre és a kék Volánbuszokra Budapesten belül vármegyebérlet kellene, ez kétszer ennyibe kerülne budapestiek százezreinek – ez elfogadhatatlan. De még egyszer, ma nem is érvényes a fővárosban a vármegyebérlet, amit ajánlgat.” – írja Vitézy, majd hasba szúrja Keszthely volt polgármesterét:

Nem gyerekjáték

“Államtitkár úr! – írja Vitézy: Budapest közlekedése nem gyerekjáték és nem összehasonlítható kis vidéki városokéval. Kérem, tájékozódjon és Lázár Jánossal együtt üljön tárgyalóasztalhoz, állapodjon meg a Fővárosi Önkormányzattal. Nem történhet meg ugyanis, hogy az Ön és főnöke által mesterségesen gerjesztett Budapest-vidék ellentét jegyében tönkretegyék azt, amin hosszú évekig dolgoztunk épp a posztjában emlegetett Tarlós Istvánnal közösen: az egységes és összehangolt budapesti-agglomerációs közlekedési rendszert.” 

Szívesen segít az utódjának

Ezt követően még egy pikírt megjegyzés is kicsúszik Vitézyből: “Ha érzékelhető információhiányán bármilyen módon tudok segíteni, örömmel állok rendelkezésre.” – írja a jelenlegi államtitkárnak az elődje. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Vitézy Dávis és Nagy Bence – BPK-montázs