Súlyosbításért fellebbezett a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azzal a taksonyi férfival szemben, akit korábban 12 év fegyházbüntetésre ítéltek, amiért láncfűrésszel támadt rendőrökre – írja az ügyészség. A férfit első fokon még tavaly októberben ítélték el minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt, ami ellen a férfi és az ügyészség is fellebbezett, mert a kiszabott büntetős jelentős meghosszabbítását szeretnék elérni.

Láncfűrésszel fenyegette a szomszédot

A bíróság szerint a 47 éves férfi 2020. szeptember 27-én szóváltásba keveredett Taksonyban a szomszédaival, amelynek egy pontján elővette 45 centiméteres élhosszúságú benzinmotoros láncfűrészét, és azzal kezdte fenyegetni vitapartnereit. A szomszédok ezért ráhívták a rendőröket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rendőrökre támadt

A férfi a kiérkező rendőrök felszólítására sem állította le a láncfűrészt és visszautasította, hogy részt vegyen a rendőri intézkedésben. A tőle 1-2 méterre álló rendőrök felé indult, miközben a működésben lévő láncfűrésszel kaszáló mozdulatokkal próbálta meg megölni őket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Gázsprével lefújták

Az egyik rendőr a támadás elől kitért, a másik könnygázsprével fújta le a támadót. A férfi ekkor állította le a láncfűrészt és ment vissza a lakásába, ahol végül a rendőrök megbilincselték, és később előállították.

12 évnél többet akar az ügyészség

A bíróság első fokon 12 év fegyházbüntetéssel és 10 év közügyektől való eltiltással sújtotta azzal a kitétellel, hogy feltételesen sem bocsátható szabadságra. Az ítélet ellen ő felmentésért fellebbezett, míg az ügyészség jelentősen hosszabb letöltendő büntetés kiszabását szeretné elérni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció