Az ügyészség szerint 100 milliót kaphatott Óbuda MSZP-s alpolgármestere azért, hogy közbenjárjon a kerületi reklámhelyek ügyében. Karácsony Gergely ma kirúgta Czeglédy Gergőt a BKK felügyelőbizottságából.

100 milliónál is többet kaphatott

A megalapozott gyanú szerint „egy férfi – két reklámtevékenységet folytató gazdasági társaság ügyvezetőjeként – cégei felhasználásával több mint százmillió forintot fizetett az alpolgármesternek azért, hogy hivatali helyzetét felhasználva közbenjárjon a reklámberendezések fennmaradásához, további reklámcélú használatához illetve hasznosításához szükséges engedélyek és hozzájárulás megadása érdekében”. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Négy cég

Az ügyészség által márciusban lefoglalt iratokat nyilvánosságra hozta az önkormányzat. Ezekben négy cég neve szerepel. Az önkormányzati újság kiadására szerződött Key Price Kft, az Atlas Hill Kft., a Budamédia Reklámszervező Kft. és a Mahir Cityposter Kft.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Reklámhelyekben segített

Utóbbiak esetében az ügyészség a kerületbe telepített óriásplakát reklámfelületekkel rendelkező reklámberendezések fennmaradásához, további reklámcélú használatához illetve hasznosításához szükséges engedélyezési, hozzájárulás-beszerzési eljárásainak 2021-re vonatkozó iratait foglalta le az ügyészség.

NER-közeli cégek

A 444.hu azt írja, a Budamédiának és a Mahirnak ugyanaz az ügyvezetője, és mindkét cég köztéri reklámberendezésekkel foglalkozik – tehát passzol rájuk az ügyészség leírása is. A lap megkereste a NER-közelinek tartott cégek ügyvezetőjét, aki nem kívánt nyilatkozni.

Karácsony Gergely kirúgta

Friss hír az is, hogy mégsem maradhat a BKK felügyelőbizottságában a börtönbe zárt MSZP-s alpolgármester, Czeglédy Gergő. Karácsony Gergely főpolgármester ma visszahívta a tisztségéből Czeglédyt. Az értesítésben kitértek rá, hogy bár nincs közgyűlési ülési időszak, halaszthatatlan esetben a szervezeti és működési szabályzat szerint a főpolgármester jogosult a közgyűlés hatáskörébe tartozó egyes kérdésekben döntést hozni. Ez meg is történt, Czeglédy megbízása megszűnt, így a BKK felügyelőbizottsága az új Fővárosi Közgyűlés megalakulásáig öt taggal működik tovább.

Letartóztatták

Ahogyan azt korábban megírtuk, a hatóságok őrizetbe vették Óbuda alpolgármesterét, a baloldali összefogás politikusát, Czeglédy Gergőt. Sajtóinformációk szerint a letartóztatás egyenes folyománya annak a házkutatásnak, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) végzett az óbudai városházán a vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozása során. Később a nyomozó főügyészség is megszólalt az ügyben, ők azt mondták, hogy korrupciós bűncselekmények miatt folytatnak nyomozást. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Czeglédy Gergő, Óbuda MSZP-s alpolgármestere – Forrás: Óbuda.hu/BPK-montázs