Szüleitől kapta karácsonyra azt a gépet a 17 éves lány, aki múlt vasárnap lezuhant Dunakeszin. Viki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopterrel vitték kórházba, ahol pár órával a baleset után meghalt. 

Lezuhant gép

A felismerhetetlenségig összeroncsolódott, és a szárnya is leszakadt annak a vitorlázógépnek, amely múlt vasárnap zuhant le a Dunakeszi Repülőtéren, fedélzetén egy 17 éves lánnyal.  A fiatal életveszélyesen megsérült, a koponyája több helyen betört, és a lábai is súlyosan megsérültek.

Turbulencia miatt zuhanhatott le 

Az egyik családtag hívta a mentőket, miután a gépet nem látta a levegőben. Úgy tudni, a turbulencia okozta a balesetet. A pilótát a fővárosi hivatásos és az újpesti önkéntes tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a repülőgép roncsai közül.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Karácsonyra kapta a gépet 

A 17 éves lány súlyos koponyasérülést szenvedett. Mentőhelikopterrel vitték kórházba, ahol a tragédia után pár órával elhunyt. Egy családi ismerős elmondása szerint Viki édesapja saját magát hibáztatja a tragédiáért. A vitorlázógépet karácsonyi ajándékként vették Vikinek, hogy bármikor repülhessen. Az édesapa Facebook-bejegyzésben is kifejezte fájdalmát, amit azóta eltávolítottak:„Megvettem neki a koporsóját.” – írja a Blikk

Hatósági vizsgálat zajlik

Pollerman Judit, a Malév Repülőklub vezetője elmondta, hogy pszichológust hívtak a növendékekhez, hogy segítsenek feldolgozni a megrázkódtatást. A hatósági vizsgálat még folyamatban van.

3 éve tanult repülni 

Viki harmadik éve tanulta a vitorlázórepülést, eddig mintegy 25 órát repült, ebből idén hetet. A tragédia napján Viki gépét csörlővel húzták a magasba. Mintegy 200 méter magasan lehetett, amikor dugóhúzóba került és lezuhant. Bár megvolt a tudása a helyzet kezeléséhez, a magasság sajnos nem volt elegendő.

Búcsúzik az édesanyja

Édesanyja egy Leonardo da Vinci idézettel búcsúzott tőle a Facebookon: „Ha egyszer megízlelted a repülést, utána úgy fogsz járni a földön, hogy szemed az eget fürkészi, mert ott voltál fent és oda vágysz vissza.” A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: lezuhant gép Dunakeszin – Forrás: TV2