Kiakadt a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum új igazgatója, Borbély-Tardy Anna. Nemrég Gulyás Gábor művészettörténész arra utalt, hogy az új igazgató bensőséges kapcsolatot ápol Balog Zoltán püspökkel és ezért kerülhetett a szentendrei intézmény élére. 

Reagált az igazgató 

“Végtelenül elkeserítő és felháborító, hogy 2024-ben (még mindig) ott tartunk, hogy aki nő és vezetői pozíciót lát el, vagy arra pályázik, az csak valakinek a lotyója, kurvája, szeretője lehet” – így fogalmazott Facebookon Borbély-Tardy Anna, a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum frissen kinevezett igazgatója arra a vádra, amely szerint a korábbi kulturális miniszter, a püspök Balog Zoltán támogatásával került az intézmény élére.

Nem kérdezték meg 

Az igazgatónő minimum etikátlan dolognak tartja, hogy úgy állítanak róla ilyesmit, és úgy írják meg a lapok a hírt, hogy őt, vagyis a “vállalhatatlan kijelentések célpontját és áldozatát” meg sem kérdezik.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Balog Zoltánnal hozták össze

A balhé akkor robbant ki, amikor Gulyás Gábor művészettörténész, aki korábban 2015-2020 között vezette is a Ferenczy Múzeumi Centrumot, és idén újra pályázott az igazgatói posztra, azt pedzegette a napokban, hogy Borbély-Tardy nem a képességei miatt került a kulturális intézmény élére. Ezt az állítását azzal támasztotta alá, hogy “számos embertől hallotta”, hogy Balog Zoltán próbálja pozícióba helyezni Borbély-Tardyt, és hát “a püspök úr ilyen irányú tevékenysége közismerten sikeres”. Ezenkívül – írta Gulyás – a szentendreiek rosszindulatúan „Balogh lotyójának” becézik a nőt.

Csak pletyka? 

A művészettörténész azt írta, hogy eleinte nem törődött a pletykával, viszont miután öt másik pályázóval együtt “egy mondvacsinált okkal állítólag érvénytelennek minősítették” az ő pályaművét is, majd a pályázat újbóli kiírása után Borbély-Tardy nyert, igazoltnak tűnt számára az állítólag a szentendreiek körében terjedő szóbeszéd. 

Nincs kompetenciája 

Annál is inkább, mert mint fogalmaz: az új igazgatóról “azt lehet tudni, hogy szakmai kompetenciája nincs, programja remélhetőleg van, de én azt sajnos nem ismerem (mert nem hozta nyilvánosságra)” – írta róla a korábbi igazgató.

Elérhető a pályázat 

Borbély-Tardy Anna az említett Facebook-posztjában mostanra publikussá tette a pályázatát, amire Gulyás Gábor reagált is azóta: remek gesztusnak nevezte, mert “így azt is el lehet olvasni, s nem a pletykákkal kell foglalkozniuk az embereknek, hanem szakmai anyagokkal!”  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Balogh Zoltán a kijáróember

Közismert, hogy Balog Zoltán járta ki Novák Katalinnál, K. Endre kegyelmét. A férfi, a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának bűnsegédje volt, ő volt az a személy, aki az áldozatokat arra próbálta rávenni, hogy vonják vissza vallomásukat. Az ügyről bővebben itt tudsz olvasni. Balog Zoltán: „K. Endre kegyelméből senkinek nem származott hátránya, míg nem derült ki, a gyerekek is már túl voltak a történeten”

Kiemelt kép: Balogh Zoltán és Borbély-Tordy Anna – BPK-montázs